Οι επιθέσεις απο αμερικανικά UAV συνεχίζονται

Δύο άνδρες που φέρονται να ήταν μέλη της αλ Κάιντα σκοτώθηκαν σήμερα τα χαράματα σε επιδρομή ενός μη επανδρωμένου τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους —κατά πάσα πιθανότητα αμερικανικού— στην κεντρική Υεμένη, όπως δήλωσε ένας τοπικός αξιωματούχος.

Η επίθεση αυτή έγινε στην περιοχή Χόμπζα, στην επαρχία Μπάιντα, διευκρίνισε ο αξιωματούχος αυτός, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Την επιδρομή έκανε ένα μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος των ΗΠΑ, ανέφερε ο ίδιος.

Το υπουργείο Άμυνας της Υεμενης ανέφερε στον ιστότοπό του 26sep.net ότι το αεροσκάφος στοχοθέτησε «δύο μέλη της αλ Κάιντα τη στιγμή κατά την οποία έφευγαν με μοτοσικλέτα από μια φάρμα» στην περιοχή Χόμπζα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή τα δύο πρόσωπα που έχασαν τη ζωή τους ονομάζονταν Αμπντ Ράμπο Μόκμπαλ Μοχάμαντ Τζαράλαχ αλ Ζούμπα και Αμπάντ Μοσάντ Αμπάντ Χόμπζι.

Το Σάββατο τέσσερις ακόμη άνδρες που φέρονται να ανήκαν στην αλ Κάιντα έχασαν τη ζωή τους σε μια παρόμοια επίθεση στην περιοχή αλ Μάχφαντ, στη νότια Υεμένη.

Οι ΗΠΑ είναι η μόνη δύναμη η οποία διαθέτει τέτοια αεροσκάφη στην περιοχή, όπου έχουν γίνει πολλές επιδρομές από την αρχή της χρονιάς εναντίον ανθρώπων που φέρονται να ανήκουν στην αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου.

Οι επιθέσεις αυτών των αεροσκαφών εναντίον μελών της οργάνωσης σχεδόν τριπλασιάστηκαν το 2012 σε σύγκριση με το 2011, με 53 πλήγματα από 18, σύμφωνα με το ινστιτούτο μελετών New America Foundation, το οποίο εδρεύει στην Ουάσινγκτον.

Την 8η Ιανουαρίου, ο Άλι Χάσαν αλ Αχμάντι, επικεφαλής της υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας της Υεμένης, είχε δηλώσει ότι τα πλήγματα των αμερικανικών τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών συνεχίζονται στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής συνεργασίας ανάμεσα στη Σαναά και την Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ: ΗΠΑ – Κανόνι λέιζερ που καταρρίπτει UAV!