OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Οι Γερμανοί ψάχνουν πράκτορες και αστυνομικούς με… διαφημιστικές αφίσες!

07/02/2020 - 18:31
Γερμανία
Share on FacebookShare on Twitter

«Κάνε το καλό στα κρυφά», γράφουν διαφημιστικές αφίσες της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος στους σταθμούς του μετρό στο Βερολίνο.

Σκοπός της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον νέων μαθητευόμενων, φοιτητών ή μελλοντικών συνεργατών. Παρόμοιο είναι το σλόγκαν διαφημιστικής εκστρατείας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δίωξης του Εγκλήματος: «Κάνε το σωστό». Οι αφίσες αυτές δεν αναρτώνται όμως μόνο σε μέσα συγκοινωνίας, αλλά ακόμα και σε αποδυτήρια τοπικών γυμναστηρίων.

Είναι λίγο πολύ γνωστό ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών αδυνατεί εδώ και καιρό να καλύψει τουλάχιστον 35 κενές θέσεις, από τις οποίες περίπου το 50% στον τομέα πληροφορικής και της ασφάλειας δικτύων. Σε ακόμα πιο δεινή θέση βρίσκεται η Ομοσπονδιακή Αστυνομία όπου θα πρέπει να καλυφθούν φέτος πάνω από 2.000 θέσεις. Για το λόγο αυτό η γερμανική υπηρεσία χαμήλωσε τον πήχη των προϋποθέσεων για τους υποψηφίους. Στην εξέταση ορθογραφίας δεν περιλαμβάνεται πλέον η λέξη χρυσάνθεμα (Chrysanthemen) λόγω προφανών δυσκολιών και στις εξετάσεις φυσικής κατάστασης η σκυταλοδρομία αντικατέστησε το άλμα εις μήκος και τις κάμψεις.

Γερμανία, Ιταλία και Ελλάδα ουραγοί στην ψηφιοποίηση

Γιατί όμως υπάρχουν τέτοιες ελλείψεις προσωπικού στις δημόσιες υπηρεσίες; Ο Τόμας Γκάμπριελ Ρίντιγκερ, εγκληματολόγος στο ΑΕΙ της αστυνομίας στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, δηλώνει στην DW ότι ένας ειδικός πληροφορικής βγάζει πολύ περισσότερα στην ελεύθερη αγορά από ότι στο δημόσιο. Έπειτα η φήμη μιας υπηρεσίας δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνη μιας νεοφυούς εταιρίας. Το γεγονός αυτό αποθαρρύνει πολλούς ενδιαφερόμενους. Από την πλευρά του ο Χανς Βίλχελμ Ντιν από την επιτροπή ασφάλειας στον κυβερνοχώρο θεωρεί ότι «οι ειδικοί είναι λίγοι και οι θέσεις πολλές. Εννοείται ότι η πλάστιγγα θα γύρει προς την πλευρά μιας καλοπληρωμένης δουλειάς στον ιδιωτικό τομέα».

Ο Τόμας Γκάμπριελ Ρίντιγκερ αποδίδει τις ελλείψεις σε ειδικούς πληροφορικής στο γεγονός ότι η Γερμανία ξεκίνησε με καθυστέρηση να ενδιαφέρεται για την ψηφιοποίηση. Παρόμοια άποψη έχει και ο Χανς Βίλχελμ Ντιν: «Στην κατάταξη Ψηφιακής Οικονομίας και Ψηφιακής Κοινωνίας, η Γερμανία καταλαμβάνει στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης μόλις την 26η θέση σε συνολικά 28 χώρες. Μόνο η Ελλάδα και η Ιταλία διαθέτουν υπηρεσίες με ακόμα χαμηλότερο επίπεδο ψηφιοποίησης». Κατά την άποψη του γερμανού ειδικού το γεγονός ότι η Γερμανία είναι ουραγός στη κατάταξη δείχνει το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος, αλλά και το δρόμο που έχει ακόμα μπροστά της για την ψηφιοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών.

Με πληροφορίες από: DW

Tags: DWΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙΒΕΡΟΛΙΝΟΓΕΡΜΑΝΙΑΠΡΑΚΤΟΡΕΣ

Related Posts

Ισραήλ - Γάζα
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Διαβεβαιώνει πως τηρεί την εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας

08/08/2022 - 06:13
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: «Πιθανή διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στις κατεχόμενες περιοχές, κόβει κάθε γέφυρα συνομιλίας με τη Ρωσία»

08/08/2022 - 06:06
Κίνα - Ταϊβάν
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Η Ταϊβάν είναι κινεζικό έδαφος κι όχι τμήμα των ΗΠΑ

07/08/2022 - 19:55

Διαβάστε Επίσης

Ισραήλ: Διαβεβαιώνει πως τηρεί την εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας

Ουκρανία: «Πιθανή διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στις κατεχόμενες περιοχές, κόβει κάθε γέφυρα συνομιλίας με τη Ρωσία»

Διονύσης Σιμόπουλος: «Έφυγε» ο άνθρωπος που «έκανε τους Έλληνες να κοιτάξουν τα άστρα»

Καιρός: Νεφώσεις, βροχές, καταιγίδες και Βοριάς μέχρι 7 μποφόρ

Κίνα: Η Ταϊβάν είναι κινεζικό έδαφος κι όχι τμήμα των ΗΠΑ

Ζελένσκι σε Σαρλ Μισέλ: Πυρηνική τρομοκρατία από τη Ρωσία ο βομβαρδισμός της Ζαπορίζια

Διεθνής Αμνηστία: «Μισή συγγνώμη» από την Ουκρανία για την έκθεσή της που προκάλεσε την οργή του Κιέβου

Λωρίδα της Γάζας: Συμφωνία Ισραήλ-Παλαιστινίων για εκεχειρία από σήμερα το βράδυ

Top News

Πως θα καταλάβετε αν είστε αφυδατωμένοι

Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο

Αυγουστιάτικη ανάπαυλα στον καύσωνα - Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Υποκλοπές: Η ώρα των εξηγήσεων - Τη Δευτέρα ανοίγει τα χαρτιά του ο πρωθυπουργός

OnAlert

© 2020 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

© 2020 OnAlert