Οι ΗΠΑ έστειλαν νέο περιπολικό αεροσκάφος στην Ιαπωνία

Το πρώτο σύγχρονο περιπολικό αεροσκάφος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, το P-8 Poseidon, έφθασε στην Ιαπωνία στο πλαίσιο της ανάπτυξης αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή, η οποία θα ενισχύσει την ικανότητα των ΗΠΑ να καταδιώκουν υποβρύχια και άλλα πλοία στις θάλασσες κοντά στην Κίνα καθώς αυξάνεται η ένταση στην περιοχή αυτή.

Η ανάπτυξη δυνάμεων, η οποία είχε προγραμματιστεί πριν από την απόφαση της Κίνας να δημιουργήσει «ζώνης εναερίου ελέγχου» πάνω από τα διαφιλονικούμενα νησιά, τα οποία είναι υπό ιαπωνική διοίκηση, αλλά διεκδικεί το Πεκίνο, συμπεριλαμβάνει έξι αεροσκάφη τα οποία θα φθάσουν στην αεροπορική βάση Καντένα της Οκινάουα αυτόν τον μήνα.

Το πρώτο αεροσκάφος, το P-8 Pοseidon, έφθασε χθες, δήλωσε εκπρόσωπος του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ. Η αποστολή του στην περιοχή θα είναι για το νέο αυτό αεροσκάφος, η πρώτη του.

Το αεροσκάφος αυτό κατασκεύασε η Boeing Co με βάση το επιβατικό 737, για ν’ αντικαταστήσει το απαρχαιωμένο περιπολικό Lockheed Martin R-3 Orion, το οποίο ήταν επιχειρησιακό για 50 χρόνια.

Εφοδιασμένο με τα πιο σύγχρονα ραντάρ και εξοπλισμένο με τορπίλλες και πυραύλους εναντίον πλοίων, το Ρ-8 είναι μεγαλύτερης εμβέλειας από το Ρ-3 και μπορεί να πραγματοποιεί μεγαλύτερης διάρκειας αποστολές από αυτό.

Η άφιξη του Ρ-8 στην Ιαπωνία προηγήθηκε κατά μία ημέρα της άφιξης του αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν στο Τόκιο, επίσκεψη την οποία επισκιάζει η διαμάχη Ιαπωνίας-Κίνας για τα νησιά της θάλασσας της Ανατολική Κίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Παιχνίδια πολέμου» στη θάλασσα της Ανατολικής Κίνας – Σε συναγερμό το Πεκίνο για αναχαιτίσεις!

Ιαπωνία: 2 αυτοσχέδια βλήματα εκτοξεύθηκαν κοντά σε αμερικανική στρατιωτική βάση