Ο Αμερικανικός Στρατός ετοιμάζεται για την επόμενη σύγκρουση υπερδυνάμεων στη ξηρά

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται πυρετωδώς για την επόμενη σύγκρουση υπερδυνάμεων στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Ασία, δίνοντας έμφαση στον τομέα του Στρατού Ξηράς, στον οποίον η Ρωσία και η Κίνα βρίσκονται πολύ κοντά στην ανατροπή των ισορροπιών ισχύος.

Ο Αμερικανικός Στρατός πρόκειται να πραγματοποιήσει μια τεράστια αγορά νέων Bradley Fighting Vehicles μέσω μιας πρόσφατης συμφωνίας η οποία προβλέπει την προσθήκη μέχρι και 473 από τους νέους τεθωρακισμένους μεταφορείς πεζικού στον οπλοστάσιο των ΗΠΑ, σύμφωνα με αναφορές αξιωματούχων του Αμερικανικού Στρατού.

Η κίνηση αυτή αντιπροσωπεύει ένα βασικό τμήμα μιας ευρύτερης προσπάθειας του Στρατού να προετοιμάσει το οπλοστάσιό των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης του για έναν μελλοντικό χερσαίο πόλεμο μεταξύ υπερδυνάμεων και να ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη μιας νέα γενιάς πλατφόρμων μάχης για τη δεκαετία του 2030 και έπειτα.

Ενώ ο στρατός έχει φυσικά χιλιάδες Bradleys στο οπλοστάσιο του, το μέγεθος αυτής της αγοράς είναι εξαιρετικά σημαντικό επειδή, μεταξύ άλλων, αποκτά τη νεώτερη γενιά των οχημάτων Bradley.

Το εξοπλιστικό σχέδιο του Αμερικανικού Στρατού, προωθείται μέσω μιας συμφωνίας μεγάλης κλίμακας μεταξύ του Στρατού και της BAE Systems, η οποία προβλέπει την απόκτηση των πιο σύγχρονων οχημάτων Bradley M2A4 και M7A4. Αυτά τα νεότερα Bradleys αποτελούν μέρος μιας στρατηγικής ώθησης για να φέρει την πλατφόρμα Bradley σε μια νέα εποχή με προηγμένους υπολογιστές, ψηφιακούς επεξεργαστές, αισθητήρες μεγάλης εμβέλειας και μια σειρά από νέες εφαρμογές όπλων.

Χερσαίος πόλεμος εναντίον ρωσικών και κινεζικών θωρακισμένων οχημάτων

Ο στρατός επιταχύνει την αναβάθμιση και την απόκτηση νέων οπλικών συστημάτων και άλλων αντισταθμιστικών οπλικών συστημάτων, εν μέρει λόγω της ξεκάθαρης αναγνώρισης ότι, όποιον κι αν πολεμήσει ο αμερικανικός στρατός, είναι πολύ πιθανό να συναντήσει απέναντι του ρωσικά ή κινεζικά τεθωρακισμένα οχήματα και προηγμένα όπλα.

Το Πεντάγωνο και οι αξιωματικοί του Αμερικανικού Στρατού εξετάζουν κάθε πιθανή μελλοντική σύγκρουση ανά την υφήλιο, από μια σύρραξη με τις ρωσικές δυνάμεις στην Ευρώπη, το Ιράν στη Μέση Ανατολή ή ακόμα και τους Κινέζους στην ασιατική ήπειρο.

Αναφερόμενοι, στα ρωσικά άρματα μάχης T-72 και T-90, οι ανώτεροι αξιωματικοί του Αμερικανικού Στρατού φανερώνουν ότι οι ΗΠΑ πιθανότατα θα αντιμετωπίσουν τεθωρακισμένα οχήματα, όπλα και τεχνολογίες, ισοδύναμα ή σχεδόν ισοδύναμα με αυτά των ΗΠΑ.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε εναντίον ισότιμων αντιπάλων ή περιφερειακών δρώντων με πυρηνικά όπλα. Ο κίνδυνος για όποιον δεν είναι έτοιμος για όλα τα σενάρια είναι πολύ μεγάλος», δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος του Στρατού των ΗΠΑ.

Πηγή Fox News