Οι ΗΠΑ παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο καταγγέλει το Πεκίνο

Ο Κινεζικός στρατός εξέφρασε την έντονη αγανάκτηση και αντιπαράθεση του στις αμερικανικές κυρώσεις στο τμήμα ανάπτυξης του εξοπλισμού του κινεζικού στρατού , σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε την Πέμπτη ότι θα επιβάλει αμέσως κυρώσεις στο τμήμα ανάπτυξης του εξοπλισμού του κινεζικού στρατού και του διευθυντή του, Λι Σανγκπού, για τη διεξαγωγή «σημαντικών συναλλαγών» με την Rosoboronexport, τον κύριο εξαγωγέα όπλων της Ρωσίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσέθεσαν ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας έχουν παραβιάσει τον νόμο των ΗΠΑ που επέβαλε κυρώσεις εν μέρει για να τιμωρήσουν τη Μόσχα για δραστηριότητες που περιλάμβαναν την «παρέμβαση» της Ρωσίας στις εκλογές στις ΗΠΑ.

Ο Wu Qian, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δήλωσε ότι η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ρωσίας βρίσκεται εντός του φυσιολογικού εύρους συνεργασίας μεταξύ κυρίαρχων κρατών σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους και οι ΗΠΑ δεν έχουν το δικαίωμα να παρεμβαίνουν.

Οι ΗΠΑ κινήθηκαν κατά των βασικών κανόνων των διεθνών σχέσεων σε μια πλήρη ενσάρκωση του ηγεμονισμού, βλάπτοντας σοβαρά τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και των στρατών τους, είπε, προσθέτοντας ότι ο κινεζικός στρατός κάλεσε τις ΗΠΑ να διορθώσουν το λάθος τους και να αποσύρουν κυρώσεις ή να φέρουν οι συνέπειες. 

Πηγή: Farsnews