Οι Κεμαλιστές απαιτούν απέλαση διπλωματών της Σαουδικής Αραβίας

Ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου κεμαλικού κόμματος Κιλιτσάργλου κάλεσε την κυβέρνηση να απελάσει διπλωμάτες από τη Σαουδική Αραβία υπό το φως της πρόσφατης εξαφάνισης του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη.

«Οι Σαουδάραβες διπλωμάτες θα πρέπει να εκδιωχθούν από τη χώρα. Η Τουρκία δεν πρέπει να καλύπτει τους εγκληματίες «, δήλωσε ο Κιλιτσάργλου την ώρα που απευθυνόταν στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Σύμφωνα με το Γενικό Προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, ο Khashoggi εξαφανίστηκε μετά την έξοδο από το κτίριο. Η Σαουδική διπλωματική αποστολή δήλωσε ότι συνεργάζεται με τις τουρκικές αρχές για να καθορίσει τις ακριβείς συνθήκες γύρω από την εξαφάνιση του δημοσιογράφου.

Ο Τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός NTV ανέφερε την Τετάρτη ότι ο Σαουδάραβας εγκληματολόγος Mohammed al-Tubaigy φέρεται ότι ήταν σε ομάδα 15 υπηκόων της Σαουδικής Αραβίας που έφτασαν στην Τουρκία, την ίδια ημέρα της εξαφάνισης του δημοσιογράφου.

Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός δημοσίευσε εικόνες από κάμερας παρακολούθησης που δείχνουν αυτοκίνητα με αυτά τα άτομα να προσεγγίζουν το Γενικό Προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη και ο Αλ-Τουμπίνι εισέρχεται στο κτίριο περίπου μία ώρα πριν από την επίσκεψη του δημοσιογράφου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Σαουδική Αραβία θα πρέπει να αποδείξει ότι ο Κασόγκι είχε εγκαταλείψει το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή : Sputnik