«Οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις επιχειρούν κατά της Wagner στο Σουδάν», αναφέρουν ουκρανικά ΜΜΕ [vids]

Νέες αναφορές ότι μονάδες των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων επιχειρούν στο Σουδάν, δημοσιεύθηκαν στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πράγματι επιχειρήσεις στο Σουδάν εναντίον της ρωσικής μισθοφορικής εταιρείας Wagner και των συμμάχων τους, τις Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης, οι οποίες επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πραξικόπημα τον περασμένο Απρίλιο.

Την παρουσία ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας στον πόλεμο στο Σουδάν επιβεβαιώνουν και βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Τα πλάνα δείχνουν τις επιχειρήσεις των ελεύθερων σκοπευτών, τις επιθέσεις με drone FPV και τις μάχες με τον εχθρό.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών, Κιρίλο Μπουντάνοφ, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι «η Ουκρανία θα καταστρέψει τους Ρώσους εγκληματίες πολέμου οπουδήποτε στον κόσμο, όπου κι αν βρίσκονται».

Τον περασμένο μήνα, το CNN ήταν το πρώτο που ανέφερε ότι οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιχείρηση για την εξάλειψη των ντόπιων ανταρτών στο Σουδάν, με βάση δική του έρευνα.

Οι πρώτες μάχες μεταξύ του σουδανικού στρατού και των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης ξεκίνησαν στις 15 Απριλίου 2023. Η Ρωσία και τα στρατεύματα της Wagner, που έχουν έντονη παρουσία σε πολλές χώρες στην Αφρική, συμμετείχαν άμεσα στο πραξικόπημα στο Σουδάν, υποστηρίζοντας τους πραξικοπηματίες.

Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 6.000 έχουν τραυματιστεί στη σύγκρουση. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

Πηγή: Militarnyi