Οι Ρώσοι «πατάνε πόδι» για τη στρατικοποίηση της Κύπρου από τους Αμερικανούς

Η Μόσχα θα πρέπει να λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο ανάπτυξης στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Κύπρο, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Οι πληροφορίες αυτές προκύπτουν από διάφορες πηγές σχετικά με τις δραστηριότητες των ΗΠΑ  που φαίνεται να επιθυμούν να διασφαλιστεί η δυνατότητα οικοδόμησης της στρατιωτικής παρουσίας τους στην Κύπρο για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ρωσικής επιρροής στην περιοχή υπό το πρίσμα των επιτυιχών λειτουργιών και αποστολών που εκτελεί η Ρωσικής Αεροπορική Δύναμη στη Συρία, » είπε η Ζαχάροβα.

«Η περαιτέρω συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάεμων και στρατικοποίησης του νησιού και η συμμετοχή του στην εφαρμογή αμερικανικών και νατοϊκών σχεδίων θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές συνέπειες για την ίδια την Κύπρο», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η Μόσχα δεν μπορεί παρά να λάβει υπόψη τον αντιρωσικό χαρακτήρα που ενέχουν αυτές οι ενέργειες και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να τις αντιμετωπίσει σε περίπτωση εφαρμογής τους.»

Πηγή: TASS