Οι στρατηγοί μπλοκάρουν την συνάντηση Τραμπ – Πούτιν

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν διαρροές ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μια σύνοδο κορυφής. Σύμφωνα με πληροφορίες του ισραηλινού ιστότοπου DEBKAfile, οι στρατιωτικές ηγεσίες και των δύο χωρών δημιουργούν εμπόδια στην πραγματοποίηση της συνάντησης.

Οι στρατηγοί τόσο στην Ουάσινγκτον, όσο και τη Μόσχα με αφορμή τη Συρία δημιουργούν εμπόδια στην πραγματοποίηση μιας συνόδου κορυφής μεταξύ των Προέδρων Τραμπ και Πούτιν.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάττις και ο αμερικανός Α/ΓΕΕΘΑ, Γιόζεφ Ντάνφορντ, αποτελούν τους βασικούς πολέμιους της της διάσκεψης κορυφής στην Ουάσινγκτον, ενώ στη Μόσχα ο υπουργός Άμυνας Στρατηγός Σεργκέι Σόιγκου ηγείται της μάχης κατά μια συνόδου κορυφής μεταξύ Τραμπ-Πουτιν.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το DEBAKfile, οι τρεις στρατηγοί χρησιμοποιούν την αμερικανο-ρωσική στρατιωτική αντιπαράθεση στη Συρία για να δημιουργήσουν εμπόδια στην πραγματοποίηση της συνόδου.

Από την άλλη πλευρά, υπέρμαχοι της ευόδωσης μιας συνόδου κορυφής μεταξύ Τραμπ και Πούτιν, είναι οι δύο υπουργοί Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και Σεργκέι Λαβρόφ. Ο Μάικ Πομπέο μετά τον θρίαμβο της συνόδου κορυφής στη Σιγκαπούρη, επιδιώκει να προσθέσει μια ακόμα μεγάλη επιτυχία στην σύντομη καριέρα του ως επικεφαλής της Αμερικανικής Διπλωματίας, διοργανώνοντας και μια σύνοδο κορυφής μεταξύ των δύο ηγετών.

Οι περισσότερες από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται στη Συρία αυτή την στιγμή είναι εσωτερικές και κατά των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους και έτσι η ρωσο-αμερικανική αντιπαράθεση παραμένει μακριά από το φως της δημοσιότητας.

Πηγή DEBAKfile