ΒΙΝΤΕΟ: Οι χειρουργικές επιθέσεις των ΗΠΑ στο Κομπάνι…

Πρώτη προτεραιότητα για τους Αμερικανούς το Κομπάνι.

Χαρακτηριστικό της αποφασιστικότητας των Αμερικανών να αναχαιτίσουν τις δυνάμεις της ISIS από το Κομπάνι είναι το γεγονός πως χθες και σήμερα, κατά τη διάρκεια των νέων επιδρομών, που έγιναν στο πλαίσιο της επιχείρησης «Απόλυτη Αποφασιστικότητα», οι Αμερικανοί δεν στοχοθέτησαν θέσεις των τζιχαντιστών στο Ιράκ.

Oι αμερικανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν χθες και σήμερα 14 αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κοντά στην κουρδική πόλη Κομπάνι, στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.

Κατά τις επιδρομές στο Κομπάνι καταστράφηκαν 19 κτίρια που είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές και 2 κέντρα διοίκησης, 3 θέσεις μάχης και 3 θέσεις ελεύθερων σκοπευτών διευκρίνισε η Κεντρική Διοίκηση του αμερικανικού Στρατού για τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία (CentCom) σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ΙΚ ξεπερνούν τις 100 από τα τέλη Σεπτεμβρίου γύρω από το Κομπάνι.

Η τύχη του Κομπάνι, της τρίτης σημαντικότερης κουρδικής πόλης της Συρίας, στα σύνορα με την Τουρκία, που έχει αναδειχθεί σε σύμβολο της μάχης εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, παραμένει αβέβαιη έπειτα από ένα μήνα σφοδρών συγκρούσεων.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Αντίστοιχες αεροπορικές επιδρομές στα νοτιότερα στα εδάφη της Συρίας πραγματοποίησε ο συριακός στρατός. Όμως ήταν βαρύς ο φόρος αίματος μεταξύ αμάχων λόγω της πρακτικής που εφαρμόζει ο στρατός του Μπασάρ αλ Άσαντ. Η συριακή πολεμική αεροπορία πραγματοποιεί ρίψεις βαρελιών με εκρηκτικά εναντίον των συνοικιών που έχουν υπό τον έλεγχό τους οι αντάρτες, με αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 6 παιδιών, σκοτώθηκαν σήμερα στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε η συριακή πολεμική αεροπορία στην περιοχή της Δαμασκού και επιπλέον στα βόρεια, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σε ένα πλήγμα που είχε στόχο τις περιοχές Χις και Μπαμπόλιν σκοτώθηκαν 4 παιδιά στο δρόμο που συνδέει την πρωτεύουσα με το Χαλέπι, σε απόσταση 280 χιλιομέτρων προς βορρά.

Οι αντάρτες προσπαθούν εδώ και 2 χρόνια να καταλάβουν δύο σημαντικά στρατόπεδα των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, το Χαμαντίγιε και το Ουάντι Ντάιφ, και ο στρατός τους βομβαρδίζει για να τους απωθήσει, σύμφωνα με την ίδια μη κυβερνητική οργάνωση.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με την πηγή αυτή, κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής στο Τζισρίν, ανατολικά της Δαμασκού, 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν, περιλαμβανομένων 2 παιδιών και μίας γυναίκας.

Αυτή είναι η τεχνολογία των βαρελιών- βόμβες που χρησιμοποιεί ο στρατός του αλ Άσαντ:


brown-moses.blogspot.co.uk

Δείτε παλαιότερο video από το Globaleak



Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Globaleak
, brown-moses