Όλα δείχνουν τρομοκρατική επίθεση για τη συντριβή του ρωσικού Airbus

Όλα δείχνουν τρομοκρατική επίθεση για τη συντριβή του ρωσικού Airbus.

Το Ισλαμικό Κράτος ή ένα από τα παρακλάδια του «βλέπουν» οι ΗΠΑ πίσω από τη συντριβή του ρωσικού Airbus στη χερσόνησο του Σινά, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 224 ανθρώπους.
Σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες, το ρωσικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε εξαιτίας βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του από το Ισλαμικό Κράτος ή κάποια άλλη παρεμφερής οργάνωση.
Το CNN, το οποίο μετέδωσε πρώτο την είδηση, διευκρινίζει ότι τα άνωθεν αποτελούν τα βασικά σενάρια των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και όχι τα τελικά συμπεράσματα της έρευνας.

«Υπάρχει ένα γενικευμένο αίσθημα ότι υπήρξε ένας εκρηκτικός μηχανισμός σε κάποια από τις βαλίτσες ή σε οποιοδήποτε μέρος εντός του αεροπλάνου» αναφέρει ανώνυμη πηγή, την οποία επικαλείται το CNN.
Τις ίδιες ανησυχίες εκφράζουν και οι ρωσικές αρχές, οι οποίες εξετάζουν το ενδεχόμενο η πτώση του αεροσκάφους να προκλήθηκε από αντικείμενο που βρισκόταν μέσα σε αυτό.

«Υπάρχουν δύο εκδοχές που βρίσκονται τώρα υπό εξέταση: να υπήρχε κάτι τοποθετημένο μέσα (στο αεροσκάφος) ή να υπήρξε τεχνική βλάβη. Το αεροσκάφος δεν μπορεί έτσι απλά να ανατινάχθηκε στον αέρα, κάτι πρέπει να συνέβη. Το πλήγμα από πύραυλο μοιάζει απίθανο, δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι τέτοιο», ανέφερε ρωσική πηγή.

Νωρίτερα, η βρετανική κυβέρνηση εξέφρασε τον φόβο ότι το ρωσικό Airbus «μπορεί να καταρρίφθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό», αποφασίζοντας για προληπτικούς λόγους να διακόψει προσωρινά τις πτήσεις αεροσκαφών από το αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ.
Παράλληλα μια αιγυπτιακή πηγή προσκείμενη στις έρευνες ανέφερε πως η αιτία της συντριβής πιθανόν να ήταν μια έκρηξη, όμως δεν είναι σαφές αν προκλήθηκε από βόμβα ή από τα καύσιμα του αεροπλάνου.

ΠΗΓΗ: Reuters