Ολλανδία και Βέλγιο «κλείνουν» τα σύνορα με την Αγγλία λόγω κρουσμάτων μεταλλαγμένου κορονοϊού

Η μετάλλαξη του κορονοϊού στην Αγγλία έχουν προκαλέσει τεράστια ανησυχία σε Ολλανδία και Βέλγιο, με αποτέλεσμα οι δύο χώρες να αποφασίζουν τη λήψη δραστικών μέτρων, κλείνοντας τα σύνορα για να αποφύγουν ενδεχόμενη μετάδοση του.

Από τη μία, η ολλανδική κυβέρνηση ανέστειλε όλες τις επιβατικές πτήσεις από τη Βρετανία μέχρι την 1η Ιανουαρίου. Εντοπίστηκε κρούσμα από μετάλλαξη του κορονοϊού στην Αγγλία.

Η κυβέρνηση στην Ολλανδία ανέστειλε όλες τις επιβατικές πτήσεις από τη Βρετανία μέχρι την 1η Ιανουαρίου μετά τον εντοπισμό στη χώρα της τουλίπας ενός κρούσματος μόλυνσης από μια μετάλλαξη του νέου κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ολλανδικό υπουργείο Υγείας «συνιστά να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο οποιαδήποτε εισαγωγή αυτής της μετάλλαξης του ιού από το Ηνωμένο Βασίλειο περιορίζοντας και / ή ελέγχοντας την κίνηση επιβατών από το Ηνωμένο Βασίλειο».

Από την άλλη, το Βέλγιο θα αναστείλει τις πτήσεις και τα δρομολόγια των τρένων από τη Βρετανία από τα μεσάνυχτα της Κυριακής (01.00 ώρα Ελλάδας) μετά την ανακάλυψη μιας νέας μετάλλαξης του κορονοϊού, που κυκλοφορεί σε τμήματα της βρετανικής επικράτειας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρο διευκρίνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο VRT ότι η διάρκεια της αναστολής θα είναι τουλάχιστον 24 ωρών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters