Όλο το παρασκήνιο πίσω από τη μη παραίτηση Παπαχριστόπουλου

 Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος θα παραμείνει βουλευτής για άλλες πέντε ημέρες. Ο ίδιος είπε ότι ο Νίκος Βούτσης τον παρακάλεσε να μείνει για να ψηφίσει το πρωτόκολλο για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για να σωθούν οι μικρές κοινοβουλευτικές ομάδες. Όλο το παρασκήνιο.

Αφού πήγε στο συνεργείο για να φτιάξει το αυτοκίνητό του και στην τράπεζα που είχε κάτι δουλειές, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος πήγε στην Βουλή προκειμένου όπως είχε δηλώσει να υποβάλλει την παραίτησή του. Όμως, όταν βγήκε από το γραφείο του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, προς έκπληξη των δημοσιογράφων είπε:

«Με παρακάλεσε ο πρόεδρος της Βουλής -επειδή για να ισχύσει η Συνθήκη των Πρεσπών, πρέπει το πρωτόκολλο του ΝΑΤΟ να ψηφιστεί- αυτή η παραίτηση να πάρει μια παράταση τεσσάρων-πέντε ημερών».

Και συνέχισε: «Έχω υποσχεθεί να υποβάλω παραίτηση σήμερα. Δεν πειράζει, τα προσωπικά μου είναι πιο κάτω από την ένταση που υπάρχει και νομίζω ότι μέσα στην προσεχή εβδομάδα, θα τελειώσει αυτή η ιστορία», δήλωσε ο κ. Παπαχριστόπουλος και πρόσθεσε: «Τη στιγμή που ο πρόεδρος με παρακάλεσε, αναβάλλω την παραίτηση για 4 με 5 ημέρες και παίρνω το χρέος της ανακολουθίας μου. Η αμαρτία μου θα είναι αυτές οι 4 με 5 ημέρες».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsit.gr