Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες των αντιπροσωπειών ΗΠΑ και Ρωσίας στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.
Όπως δήλωσε ο Κίριλ Ντμιτρίεφ, διευθύνων σύμβουλος του Russian Direct Investment Fund που συμμετέχει στην ρωσική αντιπροσωπεία, η συνάντηση κρίνεται θετική.
«Συζητήσαμε ότι δύο μεγάλες χώρες δεν μπορούν να αποφεύγουν την επικοινωνία μεταξύ τους», είπε ο Ντμιτρίεφ.
«Η Ρωσία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να προωθήσουν τις διμερείς σχέσεις, τόσο η Μόσχα όσο και η Ουάσινγκτον ενδιαφέρονται για αυτό», ανέφερε από την πλευρά του ο σύμβουλος του Βλάντιμιρ Πούτιν, Γιούρι Ουσακόφ.
Κατά τον Ουσακόφ είναι απίθανο ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν και Αμερικανός ομόλογός του, Ντόναλντ Τραμπ, να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα.
«Είναι δύσκολο να ονομάσουμε μια συγκεκριμένη ημερομηνία ακόμα» είπε ο Ουσακόφ.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο τον Ουσακόφ, η Ρωσία και οι ΗΠΑ «συμφώνησαν να λάβουν υπόψη τα συμφέροντα των άλλων», αλλά ήταν «δύσκολο να πούμε» αν υπήρξε σύγκλιση απόψεων.
Στις δηλώσεις των Ρώσων αξιωματούχων μετά τις συνομιλίες με την αντιπροσωπεία των ΗΠΑ που διήρκεσαν περίπου 4,5 ώρες, δεν υπήρξε αναφορά στην Ουκρανία, παρά μόνον ότι «ο ίδιος ο Πούτιν θα αποφασίσει πότε θα ξεκινήσουν οι επαφές στην Ουκρανία. Οι ομάδες των ρωσικών και των αμερικανικών διαπραγματευτών θα ξεκινήσουν επαφές για την Ουκρανία σε εύθετο χρόνο».