Όλος ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος «ζωντανεύει» σε έναν εντυπωσιακό χάρτη! ΒΙΝΤΕΟ

Έχουν περάσει 102 χρόνια από τη μέρα που άλλαξε τον ρου της ιστορίας για πάντα. Ο αυστροουγγρικής καταγωγής Αρχιδούκας Franz Ferdinand, διάδοχος του θρόνου και η σύζυγός του δολοφονήθηκαν στους δρόμους του Σεράγεβο, στη Βοσνία από ένα Σέρβο εθνικιστή. Η δολοφονία, και οι επακόλουθες πολιτικές και στρατιωτικές αναταραχές, οδήγησαν στην έναρξη του Α Παγκοσμίου Πολέμου και τον αποδεκατισμό μεγάλων τμημάτων της Ευρώπης.

Ακόμα και σήμερα, 100 χρόνια μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθούμε τις παγκόσμιες διαστάσεις του συγκεκριμένου πολέμου. Επηρέασε άτομα σε κάθε Ήπειρο δημιουργώντας χάσμα ενώ τέλος έφερε το τέλος των ευρωπαϊκών αυτοκρατοριών.  

Ο χρήστης του Reddit (διαδικτυακή υπηρεσία με ψυχαγωγική και ειδησεογραφικό χαρακτήρα) Srirachachacha μοιράστηκε αυτό το χάρτη που απεικονίζει την «εξάπλωση» του πολέμου σε όλο τον κόσμο. Το GIF δίνει μια συναρπαστική ματιά στο έδαφος και στις κτήσεις που κατείχαν οι Ενωμένες Δυνάμεις (Αντάντ)  από τη μια και οι Κεντρικές Δυνάμεις από την  άλλη, όπως επίσης τις αποικίες τους. 

Με το σκούρο πράσινο χρώμα απεικονίζονται οι συμμαχικές δυνάμεις ενώ το  ανοικτό πράσινο απεικονίζει τις αποικίες και τις κτήσεις  των συμμαχικών δυνάμεων. Αντίστοιχα το σκούρο πορτοκαλί δείχνει τις Κεντρικές Δυνάμεις και το αντίστοιχο ανοικτό τις αποικίες και τα κατεχόμενα εδάφη τους. To γκρι χρώμα δείχνει στην ουδέτερη ζώνη.