OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Operation Orbital: Συνεχίζεται η βρετανική ενίσχυση των ΕΔ της Ουκρανίας

21/09/2018 - 18:37
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε την επέκταση της υποστήριξης στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας και επιβεβαίωσε τη στρατιωτική δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία στο πλαίσιο επίσκεψης του στη Μαρίνκα και στο Κίεβο.

Στην πρώτη του επίσκεψη ως Υπουργός Άμυνας στην Ουκρανία, ο Γκάβιν Ουίλιαμσον ανακοίνωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα επεκτείνει τη στρατιωτικές εκπαιδεύσεις εκεί για δύο ακόμη χρόνια μέχρι το 2020.

Ο Williamson συναντήθηκε με τον Ουκρανό ομόλογό του, Στέπαν Πολτοράκ και τον Αρχηγό του Στρατού, Βίκτορ Μουζένκο, για να συζητήσουν τις απειλές που αντιμετωπίζουν οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ανέφερε επίσης την επέκταση της συνεργασίας του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου με το Κίεβο καθώς επίσης και την καθιέρωση Μόνιμου Ναυτικού Ακολούθου για να βοηθήσει στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων του Ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο Ποροσένκο, και συζήτησε για τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας που εξακολουθούν να εμποδίζουν τα εμπορικά πλοία που προσπαθούν να έχουν πρόσβαση στα ουκρανικά λιμάνια της Αζοφικής Θάλασσας, δημιουργώντας αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία της Ουκρανίας.

Στη συνέχεια ταξίδεψε στη Μαρίνκα, στα ανατολικά της Ουκρανίας για να δει τις επιπτώσεις της τετραετούς σύγκρουσης στην περιοχή του Ντονμπάς και ενημερώθηκε σχετικά με τις επιχειρήσεις στην περιοχή από τον διοικητή της Joint Force, Αντιστράτηγο Σέργκι Νάγιεφ.

Η επίσκεψη στη Μαρίνκα υπογράμμισε τη σοβαρότητα της συνεχιζόμενης σύγκρουσης, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπιστικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεών της, που προκλήθηκαν από τη ρωσική επιθετικότητα.

Ο Υπουργός Άμυνας Gavin Williamson δήλωσε μεταξύ άλλων , πως η βίαιη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία παρατείνεται από τους, υποστηριζόμενους από τη Ρωσία, αυτονομιστές, ενώ με την επέκταση των κοινών ασκήσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει την στήριξή του στον λαό της Ουκρανίας και θα συνεχίσει να είναι σταθερά αφοσιωμένο στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ουκρανίας, καθώς αντιμετωπίζει καταφανή ρωσική επιθετικότητα.

Η εκπαίδευση, που γίνεται στο πλαίσιο της επιχείρησης Orbital, επεκτάθηκε το 2018 για να συμπεριλάβει ασκήσεις πεζικού, κατά τεθωρακισμένων και ελεύθερων σκοπευτών. Αυτά γίνονται πέρα από τα προγράμματα αμυντικών δεξιοτήτων, όπως η ταυτοποίηση αυτοσχέδιων εκρηκτικών συσκευών (IED), η ιατρική περίθαλψη και η διοικητική μέριμνα που το προσωπικό του Ηνωμένου Βασιλείου έχει παραδώσει από τις αρχές του 2015.

Οι Βρετανικές δυνάμεις έχουν εκπαιδεύσει πάνω από 9.500 στρατιώτες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από την έναρξη της επιχείρησης Orbital το 2015, ενώ από το επόμενο έτος αναμένεται αυτή η υποστήριξη να υλοποιηθεί και από Καναδικά στρατεύματα και δυνάμεις άλλων χωρών που επίσης έχουν δεσμευθεί προς το Κίεβο.

Πηγή: Gov.uk
 

Tags: ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΟΥΚΡΑΝΙΑ

Related Posts

Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Το Κρεμλίνο αντιδρά στο τρολάρισμα του Ζελένσκι που «επέτρεψε» την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία

09/05/2026 - 12:55
Πούτιν
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία: «Στην Ουκρανία αντιμετωπίζουμε δυνάμεις που υποστηρίζονται από το NATO»

09/05/2026 - 12:21
Χεζμπολάχ - στρατός
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ζητά να εκκενωθούν αρκετά χωριά στο νότο

09/05/2026 - 11:16

Διαβάστε Επίσης

Το Κρεμλίνο αντιδρά στο τρολάρισμα του Ζελένσκι που «επέτρεψε» την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία

Δένδιας: Επίσκεψη στην έδρα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στη Θεσσαλονίκη [pics, vid]

Ο Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία: «Στην Ουκρανία αντιμετωπίζουμε δυνάμεις που υποστηρίζονται από το NATO»

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ζητά να εκκενωθούν αρκετά χωριά στο νότο

Ιράν: Εντοπίστηκε μεγάλη πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο, ανοιχτά της νήσου Χαργκ

Ο Ζελένσκι «επιτρέπει» στη Ρωσία να κάνει παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης και διέταξε τον ουκρανικό στρατό να μην επιτεθεί στην Κόκκινη Πλατεία

Λίβανος: Τουλάχιστον 10 νεκροί εξαιτίας ισραηλινών πληγμάτων κατά στόχων της Χεζμπολάχ

Ο Τραμπ περιμένει την απάντηση του Ιράν στην πιο πρόσφατη αμερικανική πρόταση για τερματισμό του πολέμου

Top News

Η Σία Κοσιώνη μετά το τελευταίο δελτίο της στον ΣΚΑΪ: «Η δουλειά μας είναι άγρια και άδικη πολλές φορές»

Η διαδρομή των 6 UFO που καταγράφηκαν στην Ελλάδα: Βίντεο από τους απότομους ελιγμούς σε Αιγαίο και ξηρά

Eurovision: Οι φορές που η Ελλάδα μπήκε στη «χρυσή» 5άδα του διαγωνισμού - Από την Έλενα Παπαρίζου, στον Σάκη Ρουβά και την Καλομοίρα

Metallica: Απόψε η μεγάλη συναυλία των θρύλων της metal στο ΟΑΚΑ – Όλες οι πληροφορίες για τη μεγάλη βραδιά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert