Οργή Ουκρανίας για τη «νουθεσία» του Πάπα προς το Κίεβο «να υψώσει λευκή σημαία» – «Θα ζητούσε κάποιος διαπραγματεύσεις με τον Χίτλερ;»

Η πρεσβεία της Ουκρανίας στο Βατικανό αναφέρθηκε, με ανακοίνωσή της, στις δηλώσεις του πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος, σε συνέντευξή του, τόνισε ότι επείγει μια διαπραγμάτευση και συνέστησε στη χώρα «να υψώσει λευκή σημαία».

Η πρεσβεία της Ουκρανίας παρά την Αγία Έδρα στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει:

«Είναι πολύ σημαντικό να φέρεται κανείς με συνοχή. Όταν γίνεται αναφορά σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον οποίο ζούμε τώρα, πρέπει να μας γίνει μάθημα ο Β’: την περίοδο εκείνη, υπήρξε κανείς ο οποίος μίλησε για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τον Χίτλερ και για λευκή σημαία για να τον ικανοποιήσουν; Το μάθημα είναι μόνο ένα: αν θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σκοτώσουμε τον Δράκο!».

Υπενθυμίζεται πως ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια συνέντευξής του και σε ερώτηση για εκείνους που προτείνουν «να υψωθεί λευκή σημαία» από την Ουκρανία, ο ποντίφηκας πρόσθεσε: «Όταν βλέπεις ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, πρέπει να έχεις το θάρρος να διαπραγματευθείς… Μπορεί να νιώθεις ντροπή, αλλά με πόσους άλλους νεκρούς θα λήξει όλο αυτό;».

Η δήλωση του Πάπα για λευκή σημαία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων τόσο από Ουκρανούς χρήστες των social media, όσο και από δημοσιογράφους, υποστηρικτές του Κιέβου, ακόμη και από τον πρόεδρο της Λετονίας.

Παραθέτουμε κάποιες ενδεικτικές:

Πηγές: Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ