Όταν τα F-22 έχασαν κατά κράτος σε μία άνιση «μάχη» (pics / vid)

Με τη φύση και τη μανία της δεν μπορεί να τα βάλει κανείς! Απόδειξη όσα συνέβησαν με τον τυφώνα Michael, που έπληξε τις ΗΠΑ πριν από μερικά χρόνια.

Ακόμη και τις πιο οργανωμένες δομές της όπως η αεροπορική βάση Tyndall, στην οποία βρίσκονται τα πιο σύγχρονα και ακριβά μαχητικά του κόσμου. Το κόστος ενός F-22 υπολογίζεται περίπου στα 150 εκατομμύρια δολάρια (χωρίς να λάβουμε υπόψι το κόστος του «research and development» κάτι το οποίο ανεβάζει την τιμή των αεροσκαφών στα 334 εκατομμύρια), εκείνη την ημέρα η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ «έχασε» περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια!

Βίντεο και φωτογραφίες αποδεικνύουν το μέγεθος της καταστροφής, το μεγαλύτερο «χτύπημα» που έχει δεχθεί ποτέ η USAF:

17 μαχητικά αεροσκάφη F-22 Raptor καταστράφηκαν, παγιδευμένα στοο έδαφος, δεν μπόρεσαν να φύγουν από εκείνο το σημείο επειδή έπρεπε να συντηρηθούν, και κατά συνέπεια αναγκάστηκαν να εκτεθούν στον τυφώνα Michael που ήταν κατηγορίας 4.

Η συντήρηση αυτών των αεροσκαφών είναι έτσι κι αλλιώς, περίπλοκη. Η επικάλυψή τους με ειδική βαφή, η οποία απορροφά την ακτινοβολία των ραντάρ, απαιτεί κλιματιζόμενα υπόστεγα. Κάθε ώρα πτήσης τους απαιτεί περίπου δέκα ώρες συντήρησης.

Τα F-22 έχουν αποδειχτεί πολύτιμα για την αμερικανική ΠΑ, η οποία διαθέτει τώρα 187 αεροσκάφη. Οι παραγγελίες σταμάτησαν για να ενισχυθεί το άλλο μεγάλο πρόγραμμα της Lockheed Martin,το F-35. Το οποίο αποδεικνύεται πρόγραμμα…Κρόνος που “τρώει τα παιδιά του”.

Πηγή: National Interest