Ουκρανία: Μαίνονται οι αιματηρές μάχες – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Εννέα ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 29 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο στα ανατολικά εδάφη της Ουκρανίας που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του στρατού του Κιέβου Βλάντισλαβ Σελεζνιόφ.
Οι συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο που συνήφθη η συμφωνία εκεχειρίας.

Ο Σελεζνιόφ είπε ότι οι σφοδρότερες συγκρούσεις σημειώνονται κοντά στη στρατηγικής σημασίας μικρή πόλη Ντεμπάλτσεβε, στα βορειοανατολικά της επαρχίας Ντονέτσκ, που βρίσκεται στα χέρια των αυτονομιστών.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συνομίλησε τηλεφωνικά χθες το βράδυ με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για την κρίση στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι η αναζωπύρωση της βίας στην ανατολική Ουκρανία οφείλεται στη «βίαιη καταστολή» που επιχειρεί το Κίεβο στην περιοχή αυτή.
Στις επαφές που είχε με τους δύο Ευρωπαίους ηγέτες ο Πούτιν υπογράμμισε επίσης ότι είναι σημαντικό να ξεκινήσει ένας διάλογος μεταξύ του Κιέβου και των φιλορώσων ανταρτών της ανατολικής Ουκρανίας προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση στο πρόβλημα.