Ουκρανία: Μπαλαρίνες «έπνιξαν» τον Πούτιν στην… Λίμνη των Κύκνων! – ΒΙΝΤΕΟ

Μπαλαρίνες στην ουκρανική πόλη της Οδησσού έδωσαν χθες παράσταση ειδικά για τον  Ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν. Οι μπαλαρίνες χόρεψαν το γνωστό μπαλέτο του Πιότρ Τσαϊκόφσκι «Η Λίμνη των Κύκνων» αλλά η συγκεριμένη χειρονομία δεν ειχε ακριβώς το νόημα που εσείς μπορεί να φαντάζεστε.

Ο «Χορός των Κύκνων» έγινε έξω από το Πολεμικό Μουσείο της Οδησσού, και ήταν η αναβίωση μιας παράδοσης απο την Σοβιετική εποχή. Σύμφωνα με τον διοργανωτή της παράστασης η κρατική τηλεόραση παραδοσιακά μετέδιδε κλασική μουσική σε περιόδους μεγάλων αλλαγών στη Σοβιετική Ένωση.

«Για εκατομμύρια ανθρώπους της Σοβιετικής Ένωσης η τηλεοπτική μετάδοση του παγκοσμίου φήμης μπαλέτου «Η Λίμνη των Κύκνων» σηματοδότούσε πάντα μια αλλαγή στην ηγεσία της χώρας – είτε το θάνατο του Γενικού Γραμματέα, ή την αποπομπή του ως αποτέλεσμα κάποιου πραξικοπήματος, δήλωσε ο Αλέξη Χοντσαρένκο στην εισαγωγή του, λίγο πρίν την παράσταση μπροστά απο τα Ουκρανικά ΜΜΕ.

«Επειδή Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε ένα μοιραίο λάθος με την επίθεση του εναντίον της Ουκρανίας, σήμερα η Οδησσός, ως πολιτιστική πρωτεύουσα, εκτελεί ειδικά για αυτόν αυτή τη «δυσοίωνη» σύνθεση» δηλώνει ο Χοτσαρένκο στο βίντεο που προβλήθηκε στην ουκρανική τηλεόραση και δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο χθές, Τετάρτη, και που ήδη εχει πάνω απο 40,000 κλίκς.

Δείτε τις 4 μπαλαρίνες να χορέυουν τον «Χορό των μικρών Κύκνων».