Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Κίεβο και ένας ακόμη στην περιφέρειά του κατά τη διάρκεια ρωσικών επιθέσεων τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
«Ο απολογισμός των θυμάτων της ρωσικής επίθεσης στο Κίεβο ανέρχεται πλέον σε έξι νεκρούς και 33 τραυματίες», ανακοίνωσε η ουκρανική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.
Οι διασώστες ανέσυραν δύο άτομα από τα συντρίμμια, συνεχίζοντας τις επιχειρήσεις στις συνοικίες Σβιατοσίνσκι, Σολομιάνσκι και Νταρνίτσκι. Νωρίτερα, η στρατιωτική διοίκηση της πρωτεύουσας είχε επιβεβαιώσει τον αριθμό των έξι θυμάτων.
Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, ανέφερε σχετικά: «Στη συνοικία Σολομιάνσκι, οι ψηλότεροι όροφοι εννιαώροφης πολυκατοικίας κατέρρευσαν κι εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Σε άλλη διεύθυνση, κόσμος παγιδεύτηκε στο εσωτερικό πολυκατοικίας».
Παράλληλα, στην περιοχή Μπρόβαρι, ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης, Τιμούρ Τκατσένκο, συμπλήρωσε πως ένας άνδρας σκοτώθηκε και ένας ακόμη τραυματίστηκε.
Kyiv and the region endured one of the longest attacks: more than 7 hours under Russian strikes, already 6 dead;
— Slava 🇺🇦 (@Heroiam_Slava) August 20, 2026
residential buildings, energy infrastructure, the railway and warehouses came under attack.
The Russians used about 70 missiles of various types; the main strike… pic.twitter.com/pu0oIvVCOm
‼️All of this is just from tonight in Kyiv, Thursday, August 20, 2026. People have already been killed and injured.
— Kateryna Lisunova (@KaterynaLis) August 19, 2026
The world sees. The world knows. The world has air defense systems capable of protecting Ukrainians, but it is not giving them to Ukraine.
The world has excuses. pic.twitter.com/1j1iLLFpnF
Η ουκρανική πολεμική αεροπορία ενημέρωσε για την είσοδο πυραύλων στον εναέριο χώρο της χώρας από βόρεια και βορειοανατολικά, πλήττοντας μεταξύ άλλων τις περιφέρειες Πολτάβα και Χάρκοβο.
Καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται, οι αεροπορικές επιδρομές κλιμακώνονται και στις δύο πλευρές, με το Κίεβο και τη Μόσχα να αλληλοκατηγορούνται για στοχοποίηση αμάχων.
Η ένταση επηρέασε και τις γειτονικές χώρες. Η Πολωνία κινητοποίησε την πολεμική της αεροπορία για λόγους ασφαλείας. Αντίστοιχα, στη Ρουμανία, δύο ισπανικά καταδιωκτικά και ρουμανικό ελικόπτερο απογειώθηκαν για την παρακολούθηση στόχων κοντά στα σύνορα. Τελικά, ένα UAV εισήλθε στον ρουμανικό εναέριο χώρο και συνετρίβη σε ακατοίκητη περιοχή κοντά στη Γκρίντου.
(Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ)




