Ουκρανία: Ο δήμαρχος της Χαρκίβ τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρες

Ο Γκενάντι Κέρνες, ο δήμαρχος της πόλης Χαρκίβ, στην ανατολική Ουκρανία, τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά αγνώστων οι οποίοι «επιτέθηκαν» εναντίον του, όπως ανέφερε ο δήμος στον ιστότοπό του και δήλωσε η εκπρόσωπός του στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

«Ο δήμαρχος τραυματίστηκε από σφαίρες στην πλάτη. Βρίσκεται στο χειρουργείο. Οι γιατροί αγωνίζονται (να σώσουν) τη ζωή του», ανέφερε στην ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπό του ο δήμος και δήλωσε η εκπρόσωπός του δημάρχου, η Τατιάνα Γκρουζίνσκαγια, στις δηλώσεις της στο Ιντερφάξ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RT oι αναφορές στα ΜΜΕ για τον τραυματισμό του Κέρνες ειναι αντικρουόμενες.
Όπως αναφέρει εκπρόσωπος Τύπου του Δημαρχείου δεν υπάρχει κάτι νεότερο ως πρός την κατάσταση της υγειας του Κέρνες.

Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με το ποιος ήταν πίσω από τους πυροβολισμους και δήλωσε μόνο οτι ο Κέρνες «έχει πρόσφατα λάβει απειλές από διάφορα άτομα.»

Ο Κέρνες δήμαρχος του Χαρτούμ από τον Μάρτιο του 2010, ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς μέχρι και την αποπομπή του, τον Φεβρουάριο. Από τότε υποστηρίζει τις νέες ουκρανικές αρχές και διατήρησε τη θέση του.
Ο τραυματισμός του δημάρχου έρχεται μια ημέρα μετά από συγκρουσεις αντικυβερνητικών διαδηλωτών, που άφησαν 14 τραυματίες.