Ουκρανία: Πύραυλος πέφτει στη Μαριούπολη – ΒΙΝΤΕΟ

Τρόμο προκαλούν οι εικόνες στην Ουκρανία. Στη Μαριούπολη κόλαση απο επίθεση με πύραυλο. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΟΥΚΕΤΕΣ στη Μαριούπολη.

Οι βομβαρδισμοί στη Μαριούπολη που είχαν αποτέλεσμα τριάντα πολίτες να βρουν τον θάνατο έγιναν από δύο σημεία τα οποία ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές, διαπίστωσαν παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) οι οποίοι μετέβησαν στο σημείο.
«Βάσει της ανάλυσης των πληγμάτων, οι ρουκέτες Γκραντ εβλήθησαν από τα βορειοδυτικά, από την περιοχή Οκτιάμπρ, και οι ρουκέτες Ουραγκάν από τα ανατολικά, από την περιοχή Ζαϊτσένκο (…). Αμφότερες οι περιοχές αυτές ελέγχονται από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ», ανέφερε ο ΟΑΣΕ σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα χθες, επισημαίνοντας ότι οι ρουκέτες αυτές έπληξαν μια περιοχή που απέχει περίπου 400 μέτρα από ένα στρατόπεδο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) καταδίκασε την «απερίσκεπτη, τυφλή και ξεδιάντροπη» επίθεση σε μια πυκνοκατοικημένη συνοικία της Μαριούπολης της Ουκρανίας, όπου βρίσκεται ένα λιμάνι στρατηγικής σημασίας, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τριάντα πολίτες.
«Αυτή η επικίνδυνη κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο. Έχουμε ανάγκη μια άμεση κατάπαυση του πυρός», τόνισε ο επικεφαλής της αποστολής των παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία Ερτουγρούλ Απακάν σε μια ανακοίνωση την οποία έδωσε στη δημοσιότητα.

Κάλεσε ακόμη τα αντίπαλα μέρη να επιστρέψουν «άμεσα» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να εφαρμόσουν τις ειρηνευτικές συμφωνίες οι οποίες υπεγράφησαν στο Μινσκ της Λευκορωσίας τον περασμένο Σεπτέμβριο.
«Δυστυχώς έχουμε καταγράψει τις τελευταίες ημέρες μια κλιμάκωση των τυφλών βομβαρδισμών στις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, συμπεριλαμβανομένων και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως η πόλη Ντονέτσκ και (η πόλη) Ντεμπάλτσεβε», η οποία συνδέει τις πρωτεύουσες των περιοχών των φιλορώσων εξεγερμένων, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε πως η αποκλιμάκωση της σύγκρουσης με τους φιλορώσους αντάρτες στο ανατολικό τμήμα της χώρας είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης του Κιέβου, η οποία παραμένει πιστή στην ειρηνευτική συμφωνία που υπογράφτηκε τον Σεπτέμβριο στο Μινσκ.
«Το ξεκίνημα μίας πολιτικής διαδικασίας αποκλιμάκωσης και ρύθμισης παραμένει η προτεραιότητά μας. Δεν βλέπουμε εναλλακτική στη συμφωνία του Μινσκ», δήλωσε σε μία συνάντηση με τους επικεφαλής ασφαλείας και άμυνας.

Ο Ποροσένκο είπε πως οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνέλθουν τη Δευτέρα (αύριο) προκειμένου να συζητήσουν την κρίση και τις επιλογές για την αύξηση της πίεσης προς τη Ρωσία.