Οβσιανίκοβα: «Θρίλερ» με την διαδηλώτρια που σήκωσε αντιπολεμικό πλακάτ σε ρωσικό κανάλι

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε σήμερα «χουλιγκανισμό» την ενέργεια μιας γυναίκας, της Μαρίνας Οβσιανίκοβα, η οποία διέκοψε το δελτίο ειδήσεων που μεταδιδόταν ζωντανά από το κρατικό ρωσικό δίκτυο Channel One, εισβάλλοντας στο στούντιο με ένα πλακάτ που έγραφε «Όχι στον Πόλεμο», για να διαμαρτυρηθεί για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η διαδηλώτρια Μαρίνα Οβσιανίκοβα στάθηκε πίσω από την παρουσιάστρια των ειδήσεων με το πλακάτ της και φώναζε συνθήματα κατά του πολέμου.

«Σχετικά με αυτή τη γυναίκα, αυτό είναι χουλιγκανισμός», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ εξαίροντας το τηλεοπτικό αυτό δίκτυο για το ποιοτικό, αντικειμενικό και έγκαιρο πρόγραμμά του.

Δείτε τη στιγμή που η Μαρίνα Οβσιανίκοβα σηκώνει το αντιπολεμικό πλακάτ:

Το περιστατικό μεταδόθηκε από τα μεγαλύτερα δίκτυα του κόσμου.

Υπάρχουν πάντως και κάποιοι Ουκρανοί που αμφισβητούν το κατά πόσο το περιστατικό με την Μαρίνα Οβσιανίκοβα είναι αληθινό.

Για παράδειγμα, χρήστης του Twitter αναφέρει πως το περιστατικό είναι ψευδές (fake).

Ισχυρίζεται πως το σκηνικό μπορεί να «στήθηκε» από την Ρωσική προπαγάνδα, με στόχο να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση της ελευθερίας του λόγου στο Channel One. Υποστηρίζει επιπλέον πως οι εκπομπές του εν λόγω καναλιού είναι μαγνητοσκοπημένες.

Για την τύχη της Οβσιανίκοβα βρίσκεται τις τελευταίες ώρες σε εξέλιξη ένα θρίλερ.

Άλλοι αναφέρουν πως αμέσως μετά τη διαμαρτυρία της συνελήφθη, αλλά έκτοτε αγνοείται η τύχη της, καθώς δικηγόροι που επιχείρησαν να έρθουν σε επαφή μαζί της παρεμποδίστηκαν, ενώ η ίδια φέρεται να δηλώνει πως αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και 12 χρόνια.