Ουδεμία έκπληξη: Ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς προεδρικές εκλογές στη Ρωσία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024, μετέδωσε πριν από λίγο το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το πρακτορείο μετέδωσε ότι ο Πούτιν έκανε την ανακοίνωση μέσα στο Κρεμλίνο αφού παρασημοφόρησε με το ανώτατο στρατιωτικό παράσημο της χώρας – το χρυσό αστέρι του ήρωα της Ρωσίας –
στρατιώτες που πολέμησαν στην Ουκρανία.

Μόλις λίγη ώρα νωρίτερα και προφανώς για να προλειάνει το έδαφος, το Κρεμλίνο υποστήριζε πως «πολλοί άνθρωποι» πιέζουν τον πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν να είναι υποψήφιος για μια νέα εξαετή θητεία τον Μάρτιο.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι Ρώσοι απ΄ ολόκληρη τη χώρα και από διαφορετικές ηλικιακές ομάδες έχουν έρθει σε επαφή ενόψει της ομιλίας του Πούτιν και της ώρας των ερωτήσεων από το κοινό την ερχόμενη εβδομάδα, για να εκφράσουν τη στήριξή τους.

«Πάρα πολλοί άνθρωποι καλούν τον Πούτιν να είναι υποψήφιος και να συνεχίσει να βρίσκεται στην ηγεσία της χώρας, δηλώνοντας την πλήρη στήριξή τους. Αυτό είναι αξιοσημείωτο», κατέληξε ο Πεσκόφ.

Η Ρωσική Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά σε διάστημα τριών ημερών: από τις 15 ως τις 17 Μαρτίου.

Πηγές: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ