Ουκρανία: 5 νεκροί από χτύπημα στην Χερσώνα – Για επίθεση του ουκρανικού στρατού μιλάει η Ρωσία

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν όταν ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν λεωφορείο στο ελεγχόμενο από τη Ρωσία τμήμα της νότιας περιοχής Χερσώνας στην Ουκρανία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS σήμερα Παρασκευή.

Οι αρχές που έχουν εγκατασταθεί από τη Ρωσία στην περιοχή δήλωσαν ότι η επίθεση σημειώθηκε καθώς το λεωφορείο οδηγούσε πολίτες σε μια γέφυρα κοντά στο χωριό Νταρίβκα. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει ανεξάρτητα την αναφορά.

Τα βίντεο που κοινοποιήθηκαν από το ειδησεογραφικό πρακτορείο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Zvezda έδειχναν τα καμένα συντρίμμια ενός λεωφορείου και ένα κατεστραμμένο φορτηγό πίσω του.

«Τα πληρώματα του ασθενοφόρου έφτασαν αμέσως στο σημείο και παρείχαν επείγουσα ιατρική περίθαλψη στα θύματα», ανέφερε ένα κανάλι Telegram που διαχειρίζονται οι υγειονομικές αρχές που έχουν εγκατασταθεί από τη Ρωσία.

Η γέφυρα Daryivskiy, η οποία εκτείνεται σχεδόν 100 μέτρα, είναι μια από τις μοναδικές ρωσικές διαβάσεις πέρα ​​από τον ποταμό Inhulets, παραπόταμο του τεράστιου ποταμού Dnipro στην Ουκρανία.

Η γέφυρα είναι στρατηγικής σημασίας καθώς ενώνει δύο περιοχές της Χερσώνας που κατέχονται από τη Ρωσία και βρίσκεται μόλις 20 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την πόλη της Χερσώνας.

Έχει δεχθεί βομβαρδισμούς τουλάχιστον δύο φορές και οι ουκρανικές δυνάμεις δήλωσαν τον Αύγουστο ότι έθεσαν εκτός μάχης την στρατηγικής σημασίας γέφυρα.

Με πληροφορίες από: Reuters / Φωτογραφία αρχείου Reuters