Ουκρανία: Αιματηρή ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στην πόλη Σούμι – Πάνω από 20 νεκροί

Press service of the State Emergency Service of Ukraine/Handout via REUTERS

Νέο λουτρό αίματος από ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, αφού πάνω από 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, σήμερα, Κυριακή 13 Απριλίου 2025, από ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στην βόρεια ουκρανική πόλη Σούμι, δήλωσε ο ασκών χρέη δημάρχου της πόλης Άρτεμ Κόμπζαρ.

«Οι Ρώσοι χτύπησαν την πόλη Σούμι με πυραύλους, σκοτώνοντας αμάχους», ανέφερε ο Αντρίι Γέρμακ, προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου, σε ανάρτηση στο Χ. Οι εικόνες από το σημείο της επίθεσης είναι αρκετά σκληρές, με τα πτώματα των αμάχων να είναι σκορπισμένα στους δρόμους και κτίρια και αυτοκίνητα να είναι καμμένα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε λόγο για «δεκάδες νεκρούς και τραυματίες» από το ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στο Σούμι.

Ρωσικοί βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν έναν δρόμο της πόλης, κτίρια κατοικιών, εκπαιδευτικά ιδρύματα, αυτοκίνητα και λεωφορεία στο δρόμο.

«Και αυτό είναι την ημέρα που οι άνθρωποι πηγαίνουν στην εκκλησία – την Κυριακή των Βαΐων, τη γιορτή της Εισόδου του Κυρίου στην Ιερουσαλήμ. Μόνο βρώμικα αποβράσματα μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο – να αφαιρέσουν τις ζωές απλών ανθρώπων», γράφει ο Ουκρανός πρόεδρος, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Press service of the State Emergency Service of Ukraine/Handout via REUTERS

Οι επιχειρήσεις διάσωσης είναι ακόμα σε εξέλιξη.

«Οι ΗΠΑ, η Ευρώπη, όλοι στον κόσμο που θέλουν να τελειώσει αυτός ο πόλεμος και αυτές οι δολοφονίες πρέπει να απαντήσουν αποφασιστικά. Η Ρωσία θέλει ακριβώς αυτό το είδος τρόμου και σέρνει αυτόν τον πόλεμο. Χωρίς πίεση στη Ρωσία, η ειρήνη είναι αδύνατη. Οι συνομιλίες δεν σταμάτησαν ποτέ τους βαλλιστικούς πυραύλους και τις βόμβες», προσθέτει ο Ζελένσκι.

Φωτογραφίες Reuters