Ουκρανία: Απαγόρευση κυκλοφορίας για δύο μέρες στην Οδησσό – «Περιμένουμε επίθεση αλλά όχι απόβαση»

Οι αρχές της περιφέρειας της Οδησσού στην Ουκρανία δεν βλέπουν ενδείξεις ότι οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζουν μια επιχείρηση απόβασης από τη Μαύρη Θάλασσα, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος της περιφέρειας, ο Σέρχι Μπρατσούκ.

Ενημερώνοντας διαδικτυακά τους δημοσιογράφους ο Μπρατσούκ επιβεβαίωσε επίσης ότι η περιοχή επλήγη από πυραύλους αργά το βράδυ της Πέμπτης και ότι υπάρχει άγνωστος προς το παρόν αριθμός θυμάτων.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Οδησσό, από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Δευτέρας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, λόγω της «απειλής» πυραυλικής επίθεσης στην πόλη αυτή, στη Μαύρη Θάλασσα.

Μετά τον βομβαρδισμό του σιδηροδρομικού σταθμού του Κραματόρσκ, «πλανάται η απειλή πυραυλικής επίθεσης στην Οδησσό, στις 10 Απριλίου 2022» ανακοίνωσε η τοπική στρατιωτική διοίκηση. «Για αυτό επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας στην Οδησσό και την περιφέρειά της από τις 21.00 της 9ης Απριλίου μέχρι τις 6.00 της 11ης Απριλίου 2022», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στους 50 οι νεκροί από το πλήγμα στο Κραματόρσκ

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων 5 παιδιά, και δεκάδες τραυματίστηκαν σήμερα αφότου δύο πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία, τον οποίο χρησιμοποιούν χιλιάδες άνθρωποι για να απομακρυνθούν από την περιοχή εδώ και ημέρες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε ο τοπικός κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο.

Νωρίτερα ο ίδιος είχε κάνει λόγο για τουλάχιστον 39 νεκρούς και 87 τραυματίες. Σε μια διαδικτυακή ανάρτησή του είπε ότι στον νέο απολογισμό των νεκρών περιλαμβάνονται άνθρωποι που υπέκυψαν στα τραύματά τους μετά την μεταφορά τους σε νοσοκομείο και σε ιατρικά κέντρα. Παράλληλα ανέφερε ότι 98 τραυματίες νοσηλεύονται.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters