Ουκρανία: «Αποδεκατίζεται» η ρωσική αεροπορία – Καταρρίφθηκε ένα Su-24 και ένα Su-25 σε Ντονέτσκ και Χερσώνα

Η Ρωσία φαίνεται πως χάνει μαχητικά αεροσκάφη κάθε μέρα, ειδικότερα μετά την δυναμική αντεπίθεση που εξαπέλυσε η Ουκρανία στην Χερσώνα και το Χάρκοβο.

Η Πολεμική Αεροπορία στην Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι κατέρριψε δύο ακόμη μαχητικά αεροσκάφη και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπως αναφέρει η Ukrinform.

«Στις 13 Σεπτεμβρίου, από τις 14:00 έως τις 16:00, οι μονάδες αντιαεροπορικών πυραύλων της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατέστρεψαν τρεις εναέριους στόχους – ένα UAV επιχειρησιακού-τακτικού επιπέδου και δύο αεροπλάνα των κατακτητών», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι ένα από τα εχθρικά αεροσκάφη, ένα επιθετικό αεροσκάφος Su-25, καταρρίφθηκε από μαχητικά του 11ου συντάγματος αντιαεροπορικών πυραύλων Shepetivsk της δυτικής αεροπορικής διοίκησης στην περιοχή του Ντόνετσκ. Το άλλο αεροσκάφος, το οποίο ήταν ένα βομβαρδιστικό τύπου Su-24, καταρρίφθηκε στην περιοχή της Χερσώνας.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές δυνάμεις, η γραμμή του μετώπου στη νότια Ουκρανία προχώρησε κατά 12 χιλιόμετρα και 13 οικισμοί στην περιοχή απελευθερώθηκαν από τους Ρώσους εισβολείς.