Ουκρανία: «Χάσαμε ένα Su-24M από ρωσικό πύραυλο – Ένας από τους πιλότους σκοτώθηκε»

Η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ουκρανία επιβεβαίωσε την απώλεια ενός αεροσκάφους Su-24M, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της, Yurii Ihnat, στην ουκρανική Pravda.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό εκπρόσωπο, το βομβαρδιστικό διενεργούσε επιθετικές ενέργειες στο ανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας, όπου χτύπησε καθορισμένους στόχους και θέσεις του ρωσικού στρατού.

Έχοντας ολοκληρώσει την αποστολή μάχης, το βομβαρδιστικό δέχτηκε χτύπημα από έναν ρωσικό αντιαεροπορικό πύραυλο. Το πλήρωμα είχε αποφασίσει να επιστρέψει στην αεροπορική βάση του, αλλά δεν τα κατάφερε και συνετρίβη στο έδαφος της περιφέρειας Πολτάβα στην ανατολική Ουκρανία.

«Οι πιλότοι εκτινάχθηκαν (το Su-24M είναι διθέσιο αεροπλάνο), αλλά ένας από αυτούς δυστυχώς δεν επέζησε», αναφέρει η ανακοίνωση. «Η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του πεσόντος ήρωα».

Ο Ντμίτρο Λούνιν, ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης της Περιφέρειας Πολτάβα, ανακοίνωσε ότι δύο ουκρανικά αεροσκάφη συνετρίβη στην περιφέρεια Πολτάβα τις προηγούμενες δύο ημέρες.

Στις 12 Οκτωβρίου, γύρω στις 21:00, ένα άλλο ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος MiG-29 συνετρίβη κοντά στη Βίνιτσα. Ο πιλότος πρόλαβε να εκτιναχθεί με επιτυχία. «Αυτός ο πιλότος πριν συντριβεί, είχε καταστρέψει 5 εχθρικά drones καμικάζι και 2 πυραύλους cruise σε δύο ημέρες».

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, άλλο ένα ουκρανικό Su-24M συνετρίβη στην περιφέρεια της Χερσώνας. Ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται να έχει καταγράψει την κατάρριψη του ουκρανικού μαχητικού από ρωσικό πύραυλο στο νότιο μέτωπο στην Ουκρανία.

Mε πληροφορίες από: Ukrainska Pravda / Φωτογραφία Twitter