Ουκρανία: «Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις, αλλά υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού» – Ο Πούτιν έχει αντίθετη άποψη

Κορυφαίος ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε απόψε ότι οι συνομιλίες με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία ήταν πολύ δύσκολες, αλλά υπογράμμισε ότι υπήρχε «σίγουρα περιθώριο για συμβιβασμό».

Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι υπήρχαν ουσιαστικές διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών. Συμπλήρωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν αύριο Τετάρτη.

Ο Πούτιν «βάζει φρένο» στην αισιοδοξία του Κιέβου

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται πως βάζει φρένο στη συγκρατημένη αισιοδοξία στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία για τη λήξη του πολέμου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και η αχτίνα αισιοδοξία που είχε φανεί αρχικά μάλλον χάθηκε.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με το Κρεμλίνο ο Ρώσος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως το Κίεβο δεν δείχνει «σοβαρή δέσμευση στην εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης».

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέθεσε τις εκτιμήσεις αρχών του για τις συνεχιζόμενες συνομιλίες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών εκπροσώπων για μια συμφωνία που θα λάμβανε υπόψη τις προηγούμενες απαιτήσεις της Ρωσίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Τόνισε ότι το Κίεβο δεν δείχνει σοβαρή δέσμευση για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτών λύσεων», καταλήγει.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Newsit / Reuters / Φωτογραφία αρχείου