OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Έχουν σταματήσει οι εκατέρωθεν επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές – Οι επιδρομές ρωσικών drones συνεχίζονται

27/03/2025 - 13:15
Ουκρανία

REUTERS/Violeta Santos Moura

Share on FacebookShare on Twitter

Ούτε η Ρωσία ούτε η Ουκρανία έχουν εξαπολύσει πλήγματα εναντίον των ενεργειακών υποδομών η μία της άλλης από τις 25 Μαρτίου 2025, ημέρα κατά την οποία οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι επετεύχθη συμφωνία για μερική εκεχειρία που αφορούσε τις υποδομές αυτές, δήλωσε σήμερα στο AFP Ουκρανός αξιωματούχος.

«Από τις 25 Μαρτίου δεν έχουμε δει άμεσα ρωσικά πλήγματα εναντίον του ενεργειακού τομέα, οπότε δεν έχουμε χτυπήσει εκεί» στη Ρωσία , επεσήμανε ο αξιωματούχος αυτός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Από τις 18 ως τις 25 Μαρτίου σημειώθηκαν οκτώ πλήγματα (εναντίον ενεργειακών στόχων στην Ουκρανία), δύο με αεροπορικές βόμβες και έξι με drones», πρόσθεσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε στις 18 Μαρτίου 2025 μορατόριουμ 30 ημερών στα πλήγματα εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ. Στη διάρκεια αυτής ο Πούτιν απέρριψε την αμερικανική πρόταση για άνευ όρων κατάπαυση του πυρός διάρκειας ενός μήνα, την οποία είχε αποδεχθεί το Κίεβο.

Η Μόσχα από την πλευρά της έχει κατηγορήσει την Ουκρανία ότι στοχοθέτησε ενεργειακές της υποδομές στις 25 και τις 26 Μαρτίου, αναφερόμενη σε μια υπόγεια δεξαμενή αερίου στην Κριμαία και σε εγκαταστάσεις ηλεκτροπαραγωγής στις ρωσικές περιφέρειες Μπριάνσκ και Κουρσκ.

Έπειτα από πολλές ημέρες χωριστών διαπραγματεύσεων με τους Ουκρανούς και τους Ρώσους στη Σαουδική Αραβία, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επίσης την Τρίτη την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας στη Μαύρη Θάλασσα. Ωστόσο ο Ουκρανός αξιωματούχος που μίλησε στο AFP σήμερα επεσήμανε ότι η κατάσταση εκεί δεν είναι ξεκάθαρη. «Τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο στο θέμα της θάλασσας», είπε.

Ρωσικά πλήγματα σε Χάρκοβο, Ντνίπρο και Ζαπορίζια

Στο μεταξύ οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύκτας μαζική επίθεση με drones εναντίον του Χαρκόβου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 21 άνθρωποι και να υποστούν ζημιές κτίρια κατοικιών, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και αξιωματούχοι.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων επεσήμαναν στο Telegram ότι από τις επιθέσεις προκλήθηκαν τέσσερις πυρκαγιές στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, και ανήρτησαν φωτογραφίες που δείχνουν πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες εν μέσω συντριμμιών.

Από την πλευρά της η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 42 από τα 86 drones που εκτόξευσε η Ρωσία. Ακόμη 26 δεν έφτασαν στον στόχο τους.

Ο κυβερνήτης του Χαρκόβου Όλεχ Σινεχούμποφ δήλωσε ότι από τη ρωσική επίθεση υπέστησαν ζημιές πολλές ιδιωτικές κατοικίες, ένα κτίριο κατοικιών, αυτοκίνητα και μια εγκατάσταση παραγωγής. Το Χάρκοβο γίνεται συχνά στόχος ρωσικών επιθέσεων καθώς βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από τη γραμμή του μετώπου.

Στην πόλη Ζολοχίβ οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, τραυματίστηκαν σε ρωσική επίθεση, σημείωσε ο Σινεχούμποφ. «Καμία χώρα δεν θα πρέπει να το περνά αυτό», κατήγγειλε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χθες. «Και σε αυτό το πλαίσιο το να μιλάμε για χαλάρωση της πίεσης στη Ρωσία, για την άρση των κυρώσεων και τα λοιπά σίγουρα δεν είναι σωστό και δεν βοηθά», εκτίμησε.

Ordinary Ukrainian cities: Kharkiv, Sumy, Dnipro. Ordinary life, and Russian strikes that should never have happened. Every day in Ukraine is marked by large-scale attacks with strike drones, mostly “Shaheds”—it was Iran that taught Russia how to produce such drones.

Today,… pic.twitter.com/l1NjHPY6l1

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) March 26, 2025

Παράλληλα επίθεση με drones προκάλεσε πυρκαγιές στην πόλη Ντνίπρο στην κεντρική Ουκρανία, ενώ τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι, σύμφωνα με την ανάρτηση στο Telegram του περιφερειακού κυβερνήτη Σέρχιι Λισάκ.

Από την επίθεση υπέστησαν ζημιές περισσότερα από 10 κτίρια κατοικιών, 60 αυτοκίνητα, επιχειρήσεις και πολιτιστικοί χώροι, εξήγησε ο ίδιος. Λόγω των ρωσικών επιθέσεων πολλές κοινότητες στην επαρχία Ζαπορίζια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, δήλωσε από την πλευρά του ο κυβερνήτης της επαρχίας αυτής Ιβάν Φεντόροφ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Tags: ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν – ΗΠΑ: Ο 5ος κύκλος διαπραγματεύσεων για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα θα γίνει την Παρασκευή στη Ρώμη

21/05/2025 - 21:46
Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Μέχρι το τέλος του πολέμου ολόκληρη η Γάζα θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισραήλ»

21/05/2025 - 21:26
Ρωσία - Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

«Διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν στο Βατικανό την επόμενη εβδομάδα», λέει η Φινλανδία

21/05/2025 - 20:56

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1973 αποτυγχάνει το Κίνημα στο Πολεμικό Ναυτικό για την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος Παπαδόπουλου

Ιράν – ΗΠΑ: Ο 5ος κύκλος διαπραγματεύσεων για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα θα γίνει την Παρασκευή στη Ρώμη

Νετανιάχου: «Μέχρι το τέλος του πολέμου ολόκληρη η Γάζα θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισραήλ»

«Διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν στο Βατικανό την επόμενη εβδομάδα», λέει η Φινλανδία

Ισραήλ: Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε παράνομη την αποπομπή του επικεφαλής της Σιν Μπετ, που διέταξε ο Νετανιάχου

ESSM Block 2: Η Δανία ενισχύει την αεράμυνα των φρεγατών της με επιπλέον πυραύλους αξίας 133 εκατομμυρίων δολαρίων

Δυτική Όχθη: Διεθνής κατακραυγή για τους πυροβολισμούς από Ισραηλινούς στρατιώτες εναντίον ξένων διπλωματών

ΗΠΑ: Ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία θα διοριστεί ειδικός απεσταλμένος για τη Συρία

Top News

Λάρισα: «Η μητέρα είχε ερωτικές επαφές με άντρες στο ίδιο δωμάτιο που κοιμόντουσαν τα παιδιά»

Γλυκά Νερά: Η στιγμή που ο 17χρονος γρονθοκοπεί τον 48χρονο και τον ρίχνει στο έδαφος

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου αγκαλιά με τους γιους της ανήμερα της γιορτής της - «Τα δώρα μου»

Άντζελα Γκερέκου: Οι αδημοσίευτες φωτογραφίες με τον Νίκο Γαλανό από τα γυρίσματα της «Γης της ελιάς» - «Έτσι θα σε θυμόμαστε»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert