Ουκρανία: Εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου – Ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν σε τριώροφο κτίριο

Τριώροφο κτίριο στο κέντρο του Κιέβου υπέστη σοβαρές ζημιές από ρωσική πυραυλική επίθεση σήμερα το πρωί, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της πρωτεύουσας στην Ουκρανία, ενώ ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών ζήτησε και πάλι από τους συμμάχους της χώρας του να της προσφέρουν επιπλέον μέσα αντιαεροπορικής άμυνας.

Τουλάχιστον πέντε εκρήξεις ακούστηκαν γύρω στις 10:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

«Εκρήξεις στην πρωτεύουσα. Γρήγορα στα καταφύγια!», έγραψε στο Telegram ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έπειτα από πυραυλική επίθεση εναντίον του Κιέβου έπεσαν συντρίμμια στη συνοικία Πετσέρσκι. Κτίριο υπέστη ζημιές», επεσήμανε ο Σέρχιι Πόπκο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της ουκρανικής πρωτεύουσας, ο οποίος σε προηγούμενη ανακοίνωσή του είχε επισημάνει ότι πρόκειται για κτίριο κατοικιών. Ο Κλίτσκο πρόσθεσε ότι δύο άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Συντρίμμια έπεσαν και τις συνοικίες Σολομιάνσκι, Χολοσιίφκσι και Ντνίπρο, επεσήμανε η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου.

Η Αμερικανίδα πρεσβεύτρια στο Κίεβο Μπρίτζετ Μπριν κατήγγειλε ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε υπερηχητικούς πυραύλους για να επιτεθεί εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας.

«Τις τελευταίες πέντε ημέρες η Ρωσία έχει εκτοξεύσει εκατοντάδες πυραύλους και drones εναντίον κυρίαρχης χώρας», τόνισε.

Αντιαεροπορική άμυνα

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι κατέρριψε δύο βαλλιστικούς πυραύλους πάνω από το Κίεβο σήμερα, όπως έγραψε ο διοικητής της στο Telegram. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από την υπό ρωσική κατοχή Κριμαία.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα ζήτησε και πάλι σήμερα από τους διεθνείς εταίρους της χώρας του να της προσφέρουν επιπλέον μέσα αντιαεροπορικής άμυνας.

«Δεν υπάρχουν ωμότητες που οι Ρώσοι μπ**δοι δεν θα διαπράξουν, περιλαμβανομένης απόπειρας πλήγματος με βαλλιστικό πύραυλο στην καρδιά μιας πόλης πολλών εκατομμυρίων κατοίκων», τόνισε ο Κουλέμπα με ανάρτησή του στο Χ.

«Αυτή είναι μια υπενθύμιση ότι η Ουκρανία έχει άμεση ανάγκη από περισσότερη αντιαεροπορική άμυνα, κυρίως συστήματα Patriot και πυραύλους που μπορούν να απωθήσουν οποιαδήποτε ρωσική επίθεση», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters