Ουκρανία: Ελεύθεροι μετά από ανταλλαγή αιχμαλώτων οι φύλακες του νησιού Snake που φώναξαν στους Ρώσους «άντε γ@@@»

Οι ναυτικοί του Ουκρανικού Snake Island που έγιναν viral φωνάζοντας «Ρωσικό πολεμικό πλοίο, άντε γ@@@» αφέθηκαν ελεύθεροι την Πέμπτη κατά τη διάρκεια ανταλλαγής αιχμαλώτων με τη Ρωσία.

Η Iryna Vereschuk, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας, είπε ότι η Ουκρανία απελευθέρωσε 11 Ρώσους πολίτες που είχε διασώσει από ένα βυθισμένο πλοίο κοντά στην Οδησσό σε αντάλλαγμα για τους 19 πολίτες ναύτες από το Snake Island, οι οποίοι συνελήφθησαν στην αρχή της εισβολής.

Η Vereschuk έκανε γνωστή την ανταλλαγή αιχμαλώτων μέσω Telegram:

Όπως υπενθυμίζει ο Αμερικανικός ιστότοπος TheHill, ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο πλησίασε το Snake Island στις 24 Φεβρουαρίου και ζήτησε από τους ναύτες, που ήταν συνοριοφύλακες του νησιού στη Μαύρη Θάλασσα, «να καταθέσουν τα όπλα και να παραδοθούν για να αποφευχθεί η αιματοχυσία και οι περιττοί θάνατοι. Διαφορετικά, θα βομβαρδιστείτε».

Οι 13 φρουροί αφού συγκεντρώθηκαν και συνομίλησαν για λίγο, επέστρεψαν με μια απάντηση: «Ρωσικό πολεμικό πλοίο, άντε γ@@@@».

Οι ναύτες αιχμαλωτίστηκαν από το Snake Island αφού τους τελείωσαν τα πυρομαχικά και αναγκάστηκαν να παραδοθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται ο ίδιος ιστότοπος, οι στρατιώτες μεταφέρθηκαν στη Σεβαστούπολη στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Η ιαχή «Ρωσικό πολεμικό πλοίο, άντε γ@@@@» έγινε γρήγορα viral, «κοσμώντας» πουκάμισα και μπλούζες που είναι διαθέσιμα ακόμη και στο διαδίκτυο.

H Vereschuk είπε επίσης ότι 10 Ουκρανοί στρατιώτες ανταλλάχθηκαν με 10 Ρώσους στρατιώτες κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής κρατουμένων την Πέμπτη.

Πηγή: thehill.com