Ουκρανία: Επέστρεψαν 74 υπερασπιστές του Azovstal σε νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων με τη Ρωσία

Η Ρωσία και η Ουκρανία πραγματοποίησαν, σήμερα Πέμπτη, μια νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων, κατά την οποία απελευθερώθηκαν συνολικά 214 στρατιώτες και από τις δύο πλευρές.

Ανάμεσά τους βρίσκονταν και δεκάδες μαχητές του εργοστασίου Azovstal της Μαριούπολης, που «έπεσε» μετά από την πολιορκία του εργοστασίου από τις ρωσικές δυνάμεις.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η Ουκρανία απελευθέρωσε 107 Ρώσους και ότι θα μεταφερθούν στη Μόσχα για «την απαραίτητη ιατρική και ψυχολογική βοήθεια».

Ο Andriy Yermak, επικεφαλής του επιτελείου του Ουκρανού προέδρου, δήλωσε ότι η Ρωσία απελευθέρωσε 107 Ουκρανούς μαχητές, συμπεριλαμβανομένων 74 υπερασπιστές του Azovstal.

«Καταφέραμε να ανταλλάξουμε βαριά τραυματισμένους και κλινήρους (μαχητές) από τη Μαριούπολη, από το «Azovstal», αγόρια με τραύματα από σκάγια σε χέρια και πόδια, πληγές από πυροβολισμούς σε διάφορα μέρη του σώματος. Υπάρχουν άτομα με ακρωτηριασμένα άκρα, άτομα που δεν νιώθω μέρος του προσώπου τους και άλλοι με μολυσμένες πληγές», δήλωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Πηγή: Reuters / Φωτογραφίες Reuters