Ουκρανία: Επτά άμαχοι νεκροί από ρωσικές επιθέσεις στο Ντονέτσκ [vids]

Ρωσικές επιθέσεις προκάλεσαν σήμερα τον θάνατο επτά αμάχων στην περιοχή του Ντονέτσκ στην Ουκρανία, όπως ανέφερε ο περιφερειακός κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο σε μήνυμά του στο Telegram. Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλοι έξι άμαχοι τραυματίστηκαν.

Το πρακτορείο Reuters υπογραμμίζει ότι δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιώσει την αναφορά του Κιριλένκο από ανεξάρτητες πηγές.

Νωρίτερα σήμερα, το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και δώδεκα τραυματίστηκαν από ρωσικό πλήγμα στη Ντέσνα, ένα ουκρανικό χωριό που απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα βορείως του Κιέβου και είναι γνωστό ότι φιλοξενεί ένα μεγάλο στρατόπεδο εκπαίδευσης.

«Οκτώ νεκροί, 12 τραυματίες» ήταν ο απολογισμός της επίθεσης, όπως είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλεξάντρ Ιφτσένκο, εκπρόσωπος του τοπικού παραρτήματος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει τις τελευταίες ημέρες τις επιθέσεις, όχι μόνο στην ανατολική Ουκρανία, αλλά και σε πολλά άλλα σημεία της χώρας.

Στο Σεβεροντόνετσκ, μια πόλη που έγινε η περιφερειακή πρωτεύουσα για τους Ουκρανούς από τότε που οι φιλορωσικές αυτονομιστικές δυνάμεις κατέλαβαν μέρος του Ντονμπάς το 2014, «τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν» σε ρωσικούς βομβαρδισμούς, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της πόλης.

Αυτή η πόλη είναι σχεδόν περικυκλωμένη από στρατιώτες του ρωσικού στρατού.

Παρά τις εκκλήσεις των ουκρανικών αρχών να εκκενωθεί το Λισικάνσκ, το οποίο χωρίζεται από το Σεβεροντόνετσκ μόνο από ένα ποτάμι, το Σεβέρσκι Ντονέτς, και το οποίο βομβαρδίζεται τακτικά, περισσότεροι από 20.000 άμαχοι – έναντι 100.000 κατοίκων πριν από τον πόλεμο – παραμένουν εκεί, σύμφωνα με εθελοντές που διανέμουν βοήθεια στην περιοχή.

Mε πληροφορίες από: AΠΕ – ΜΠΕ