Ουκρανία: Ετοιμάζεται η ανταλλαγή 1.000 αιχμαλώτων με τη Ρωσία με την διαμεσολάβηση της Τουρκίας

Ρωσία και Ουκρανία εργάζονται για την επίτευξη μιας μεγάλης συμφωνίας ανταλλαγής αιχμαλώτων πολέμου, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος διαμεσολαβητής.

Onalert Newsroom
Ουκρανία

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ρωσία και η Ουκρανία εργάζονται για την επίτευξη μιας μεγάλης συμφωνίας ανταλλαγής αιχμαλώτων πολέμου, η οποία θα αφορά συνολικά 1.000 ανθρώπους, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος διαμεσολαβητής Σερέφ Μαλκότς.

Η Ρωσίδα Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Τατιάνα Μοσκάλκοβα και ο Ουκρανός ομόλογός της Ντμίτρο Λούμπινετς συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο περιθώριο διεθνούς διάσκεψης επιτρόπων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα.

«Ο διαμεσολαβητής της Ουκρανίας παρέδωσε στη Ρωσία έναν κατάλογο με 800 ανθρώπους και η Ρωσίδα διαμεσολαβήτρια έδωσε έναν κατάλογο με 200 άτομα ( για ανταλλαγή)», δήλωσε ο Μαλκότς στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι διαμεσολαβητές της Ρωσίας και της Ουκρανίας αντήλλαξαν τους καταλόγους κατά τη συνάντησή τους στην οποία παρευρίσκετο και ο ίδιος, δήλωσε προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να δημιουργήσει έναν «ανθρωπιστικό διάδρομο» στην Κωνσταντινούπολη για οποιαδήποτε παρόμοια ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα συζήτησαν μεταξύ άλλων θεμάτων την ανταλλαγή ανδρών που τραυματίστηκαν στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν πραγματοποιήσει πολυάριθμες ανταλλαγές αιχμαλώτων πολέμου, με πιο πρόσφατη αυτή στις 8 Ιανουαρίου, κατά την οποία αντηλλάγησαν εκατοντάδες αιχμάλωτοι πολέμου, που διανύει πλέον τον 11ο μήνα του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: «Η νέα ισορροπία δυνάμεων στις ΗΠΑ δημιουργεί ελπίδες για ενίσχυση της υποστήριξης προς την Ουκρανία»

Ο Ουκρανός πρόεδρος εκτιμά πως η ενισχυμένη οικονομική και στρατιωτική συνδρομή από το αμερικανικό Κονγκρέσο ενδέχεται να ωθήσει τη Ρωσία προς πιθανές διαπραγματεύσεις

Οι επίδοξοι διεκδικητές του χρίσματος Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών ενόψει προεδρικών εκλογών του 2028
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Το «μπλε τσουνάμι» φέρνει ανακατατάξεις σε Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς για το χρίσμα ενόψει προεδρικών εκλογών το 2028

Ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς επιχείρησε να αποστασιοποιηθεί από το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα, αποδίδοντάς το μέσω ανάρτησης στο X στον αντιδημοφιλή πόλεμο των ΗΠΑ κατά του Ιράν