Ουκρανία: «Εξουδετέρωσε» τη μονάδα ηλεκτρονικού πολέμου του ρωσικού στρατού – Την «φύλαγε» η Spetsnaz

Tα στρατεύματα της 81ης Αεροπορικής Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία κατέστρεψαν τη μονάδα ηλεκτρονικού πολέμου του ρωσικού στρατού.

Ο εξοπλισμός ήταν υπό την προστασία της Ταξιαρχίας Ειδικού Σκοπού (Spetsnaz) της Υπηρεσίας Στρατιωτικών Πληροφοριών (GRU). Ωστόσο, οι Ουκρανοί μαχητές κατέστρεψαν με επιτυχία την «ελίτ» των ρωσικών δυνάμεων, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας. Η τοποθεσία και η ώρα της επέμβασης δεν αναφέρονται για ευνόητους λόγους.

Οι εισβολείς δεν έκαναν «ιδιαίτερη προσπάθεια» να καλύψουν τις θέσεις τους και τον εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου, λέει η ανακοίνωση των ουκρανικών δυνάμεων.

Φωτογραφία με τον ρωσικό εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

19.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί, λέει η Ουκρανία

Περίπου 19.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την αρχή της εισβολής, ισχυρίζεται η Ουκρανία.
Στην τελευταία ενημέρωση σχετικά με τις απώλειες της Ρωσίας, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 1.891 τεθωρακισμένα οχήματα προσωπικού καταστράφηκαν μαζί με 135 ελικόπτερα και 700 τανκς.

Τον περασμένο μήνα, αξιωματούχοι του NATO και των ΗΠΑ είχαν υπολογίσει ότι η Ρωσία είχε χάσει από 7.000 έως 15.000 άνδρες της μετά από τέσσερις εβδομάδες μάχης.

Τα τελευταία στοιχεία έρχονται αφότου ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, παραδέχτηκε σε συνέντευξή του την Πέμπτη, ότι η Ρωσία έχει υποστεί «σημαντικές» απώλειες στρατευμάτων και ότι και η Μόσχα βιώνει μια «τραγωδία».