Λευκορωσία: «Φιλοξενεί» τους Ουκρανούς για διαπραγματεύσεις, ενώ τους «χτυπάει» με βαλλιστικούς πυραύλους Iskander

Η αντιπροσωπεία της Ουκρανίας έφτασε στη Λευκορωσία, στο πλαίσιο των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων που αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα, σε μια πολιτική και διπλωματική προσπάθεια να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο οποίος μετράει σήμερα την πέμπτη συνεχόμενη μέρα αιματηρών συγκρούσεων και εχθροπραξιών.

Αυτό που κάνει εντύπωση, είναι το γεγονός ότι η Λευκορωσία έχει δηλώσει ότι θα εξασφαλίσει την ασφάλεια της ουκρανικής αντιπροσωπείας, ενώ οι δυτικοί προειδοποιούν για ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση των ρωσικών επιθέσεων, με την ενίσχυση δυνάμεων από το Μινσκ. Σύμφωνα με την ουκρανική εφημερίδα Kiyv Independent, Ρωσία εκτόξευσε τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους τύπου Iskander για να επιτεθεί στο αεροδρόμιο Zhytomyr.

Μάλιστα, οι συγκεκριμένες πυραυλικές επιθέσεις προς την Ουκρανία έγιναν από το έδαφος της Λευκορωσίας, αφού εκεί είναι εγκατεστημένα τα συστήματα εκτόξευσης βαλλιστικών βλημάτων. Νωρίτερα, η Λευκορωσία δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει αεροπορικές επιδρομές από το έδαφός της εν μέσω των επερχόμενων ειρηνευτικών συνομιλιών των δύο πλευρών.

Όπως είναι αναμενόμενο, αυτό έχει προκαλέσει την δυσπιστία και την καχυποψία των Δυτικών ως προς την στάση των Λευκορώσων., οι οποίοι την μια δεσμεύονται και εγγυώνται την προστασία των Ουκρανών, από την άλλη τους «επιτίθενται» επιτρέποντα ρωσικές επιθέσεις με τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους.