Ουκρανία: Καταρρίφθηκαν 20 drones Shahed – Νέα επίθεση στο Φιδονήσι από ρωσικά Su-24

Η Ουκρανία κατέρριψε κατά την διάρκεια της 10ης Φεβρουαρίου 2023, 20 επιθετικά drones καμικάζι τύπου Shahed, όπως ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας.

όπως ανακοινώθηκε, οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε κρίσιμες υποδομές της Ουκρανίας σε αρκετές περιοχές το βράδυ.  Οι εκτοξεύσεις πραγματοποιήθηκαν από την ανατολική ακτή της Αζοφικής Θάλασσας.

«Συνολικά, στρατιωτικά μέσα και προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σε συνεργασία με άλλες μονάδες των αμυντικών δυνάμεων της Ουκρανίας, κατέρριψαν 20 drones καμικάζι Shahed-136/131 από τις 18:00 έως τις 23:00».

Επίσης, χθες το βράδυ η Στρατιωτική Διοίκηση της Περιφέρειας Κιέβου ανέφερε ότι η αεράμυνα είχε ενεργοποιηθεί στην ουκρανική πρωτεύουσα. Ακολούθησαν αναφορές για καταστροφές από UAV Shahed στις περιφέρειες του Μικολάγιεφ και της Οδησσού.

Σήμερα, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, ο ρωσικός στρατός έριξε τέσσερις εναέριες βόμβες από ένα αεροσκάφος Su-24M στο νησί Zmiinyi (Φιδονήσι) τα ξημερώματα, ανέφερε η Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση του ουκρανικού στρατού.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο εχθρός επιτέθηκε σε παράκτια περιοχή της περιφέρειας της Οδησσού, εκτοξεύοντας πυραύλους αέρος κατά της κρίσιμης υποδομής που βρίσκεται εκεί.

Οι Ρώσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν πανικό στον πληθυσμό των παραμεθόριων περιοχών με τη Μολδαβία και την μη αναγνωρισμένη αποσχισθείσα «δημοκρατία» της Υπερδνειστερίας, δήλωσε ο ουκρανικός στρατός. «Επιπλέον, ο εχθρός εκτόξευσε αντιπλοϊκούς πυραύλους Oniks από τη Κριμαία», υποστηρίζει η Ουκρανία.

Με πληροφορίες από: Ukrainska Pravda / Φωτοραφία αρχείου Reuters