Ουκρανία: «Καταρρίψαμε εννιά UAV καμικάζι και δύο πυραύλους cruise που εκτόξευσε η Ρωσία»

Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας κατέστρεψαν 9 από τα 15 UAV «καμικάζι» που έστειλαν οι ρωσικές δυνάμεις να πλήξουν στόχους στην επικράτεια της χώρας και δύο πυραύλους cruise, ανακοίνωσε η ουκρανική πολεμική αεροπορία μέσω Telegram.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, τα drones ήταν «ιρανικής κατασκευής Shahed», καταστράφηκαν σε διάφορους τομείς της χώρας, ενώ οι δυο πύραυλοι cruise καταρρίφθηκαν στον εναέριο χώρο των περιφερειών Ζαπορίζια και Ντνιπροπετρόφσκ. Δεν ξεκαθάρισε αν τα έξι UAV που δεν καταρρίφθηκαν έπληξαν τους στόχους τους και ποιοι ήταν αυτοί, ούτε έκανε λόγο για θύματα ή ζημιές στη ρωσική αεροπορική επιδρομή.

Από την άλλη, στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Financial Times. αναφέρει ότι διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητούν τεχνικές προτάσεις για τη χορήγηση επείγουσας χρηματοδότησης στην Ουκρανία, η οποία δεν θα προέλθει από τον κοινό προϋπολογισμό της.

Χθες Δευτέρα η ίδια εφημερίδα δημοσίευσε δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, σύμφωνα με τον οποίο οι Βρυξέλλες εξετάζουν το ενδεχόμενο να διαχωρίσει κέρδη που έχουν προκύψει από ρωσικούς πόρους που έχουν δεσμεύσει, για να συγκεντρωθεί ποσό 15 δισεκ. δολαρίων και να προσφερθεί στο Κίεβο.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters