Ουκρανία: «Λουτρό αίματος» στη Βινίτσια από ρωσική πυραυλική επίθεση με 12 νεκρούς [pics]

Τρεις ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν σήμερα στο κέντρο της πόλης Βινίτσια, στην κεντρική Ουκρανία, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους, ανάμεσά τους ένα μικρό παιδί, και τραυματίζοντας άλλους 25, ανέφερε η Κρατική Υπηρεσία Εκτάκτων Καταστάσεων και όπως μετέδωσαν τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ενώ δημοσιεύθηκαν και εικόνες από την βομβαρδισμένη περιοχή.

Ο αρχηγός της αστυνομίας, Ίχορ Κλιμένκο, επικαλούμενος προκαταρκτικές πληροφορίες, δήλωσε πως οι πύραυλοι έπληξαν ένα συγκρότημα γραφείων και γειτονικά κτίρια κατοικιών υπέστησαν ζημιές, προκαλώντας το ξέσπασμα μεγάλης πυρκαγιάς που επεκτάθηκε σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων με αποτέλεσμα οχήματα να τυλιχτούν στις φλόγες.

«Υπάρχουν τραυματίες και νεκροί, ανάμεσά τους ένα μικρό παιδί», έγραψε ο Ουκρανός προέδρος Βολοντίμρ Ζελένσι σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram, ενώ αναρωτήθηκε «Τι είναι αυτό, αν όχι μια ανοικτή τρομοκρατική ενέργεια;». Από την άλλη, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε αμέσως τις πληροφορίες από τη Βινίτσια, καθώς αρνείται ότι θέτει στο στόχαστρο αμάχους από την έναρξη της εισβολής.

Δείτε πλάνα από την περιοχή:

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters