Ουκρανία: Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων κατά του Μπέλγκοροντ ενώ ο στρατός κατέρριψε 13 ρωσικά drones

Ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν σήμερα 12 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από την Ουκρανία προς τη ρωσική περιοχή Μπέλγκοροντ, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Την ίδια ώρα, κατασβέστηκε η πυρκαγιά στο διυλιστήριο πετρελαίου Σιζράν στη ρωσική επαρχία Σαμάρα, που δέχθηκε χθες επίθεση με ουκρανικό drone, όπως δήλωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Επίθεση με δύο ουκρανικά drones σημειώθηκε σήμερα σε εκλογικό τμήμα στο ελεγχόμενο από τη Ρωσία τμήμα της ουκρανικής περιοχής Ζαπορίζια, όπως ανακοίνωσε ο διορισμένος από τη Μόσχα τοπικός αξιωματούχος Βλαντίμιρ Ρογκόφ. Η επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά στο κτίριο αλλά δεν έχουν αναφερθεί θύματα, δήλωσε ο ίδιος στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Νωρίτερα, οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ουκρανική επίθεση με drones προκάλεσε πυρκαγιά σε διυλιστήριο στη νότια Ρωσία, στην περιφέρεια Κρασναντάρ, κάνοντας λόγο για έναν νεκρό, κατ’ αυτές πιθανόν λόγω καρδιακής ανακοπής.

Από την πλευρά του, η Ουκρανία ανακοίνωσε πως καταστράφηκαν 14 drones που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον της Οδησσού, όπου προκλήθηκαν ζημιές σε αγροτοβιομηχανικές εγκαταστάσεις και άλλα κτίρια. Πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν «κατασβέστηκαν αμέσως», διαβεβαίωσε η νότια διοίκηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, διαβεβαιώνοντας πως δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ούτε θάνατοι. Ειδικότερα, 13 drones καταστράφηκαν στον εναέριο χώρο της περιφέρειας της Οδησσού και άλλο ένα καθώς προσέγγιζε στην περιφέρεια Μικολάγιεφ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters