Ουκρανία: Νέα κατάρριψη ρωσικού μαχητικού Su-25 – Το TB2 Bayraktar «θερίζει» ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα

Οι συγκρούσεις με τις ρωσικές δυνάμεις συνεχίζονται για 15η ημέρα μετά την εισβολή στην Ουκρανία, με την Ρωσία να έχει κερδίσει κάποιο έδαφος. Ωστόσο, οι ουκρανικές δυνάμεις προβάλλουν σταθερή αντίσταση προκαλώντας απώλειες στις δυάμεις ξηράς και αεροπορίας της Ρωσίας.

Σήμερα, οι ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία ανακοίνωσαν την κατάρριψη ενός ακόμα ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους τύπου Su-25SM. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των ουκρανικών δυνάμεων ο πιλότος του μαχητικού δεν επέζησε την κατάρριψη.

Οι Ρώσοι αντιμετωπίζουν πολλές απώλειες στον αεροπορικό τομέα, καθώς σχεδόν κάθε μέρα ανακοινώνονται καταρρίψεις μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, οι περισσότερες από τις οποίες αποδεικνύονται με φωτογραφίες και βίντεο της καταστροφής.

Επιπλέον, η Ουκρανία ανακοίνωσε και την καταστροφή ενός ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος και ενός συστήματος βαλλιστικών πυραύλων τύπου Iskander. Σύμφωνα με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, για την καταστροφή αυτών των στόχων χρησιμοποιήθηκε το τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένο αεροσκάφος TB2 Bayraktar, το οποίο σημειώνει μεγάλες επιτυχίες στο πεδίο της μάχης. Έχει καταφέρει να εξουδετερώσει κονβόι αρμάτων μάχης, αντιαεροπορικά και πυραυλικά συστήματα.

Φωτογραφία Twitter