Ουκρανία: «Οι απώλειές μας δεν είναι μικρές, αλλά είναι λιγότερες από αυτές των Ρώσων»

Οι απώλειες των ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία στον ρώσο-ουκρανικό πόλεμο δεν είναι μικρές, αλλά έως ότου τερματισθούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις απαγορεύεται να ανακοινωθεί ο συγκεκριμένος αριθμός των απωλειών, δήλωσε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Ολέξιι Αρεστόβιτς σε συνέντευξη του στην ουκρανική υπηρεσία του BBC, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.

«Αριθμοί φυσικά υπάρχουν. Τους γνωρίζω με ακρίβεια σχεδόν για τον κάθε άνθρωπο, αλλά δεν θα τους αναφέρω. Έως τον τερματισμό του πολέμου… Έχουμε απώλειες και δεν είναι μικρές. Είναι όμως πολύ μικρότερες από των Ρώσων, αλλά δεν είναι μικρές. Κάθε απώλεια θα ληφθεί υπ όψιν, κάθε απώλεια θα μείνει στην μνήμη μας και κάθε οικογένεια θα αντιμετωπισθεί με σεβασμό και σε κάθε οικογένεια θα της δοθεί βοήθεια», επισήμανε ο Αρεστόβτις.

Ο σύμβουλος του ουκρανού προέδρου διευκρίνισε ότι κανένας στρατός του κόσμου δε ανακοινώνει τις απώλειες του κατά την διάρκεια του πολέμου, επειδή πρώτον συνιστά στρατιωτικό μυστικό και δεύτερον μπορεί να βοηθήσει τον εχθρό να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα των ενεργειών του.

Οι ρωσικές απώλειες σύμφωνα με την Ουκρανία

Η Ουκρανία έδωσε την τελευταία της ενημέρωση σχετικά με τον αριθμό των απωλειών που έχει υποστεί η Ρωσία από την έναρξη του πολέμου.

Ισχυρίζεται ότι 17.200 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και 1.710 τεθωρακισμένα οχήματα προσωπικού έχουν καταστραφεί. Άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός που έχει εξαλειφθεί περιλαμβάνει, 127 αεροσκάφη, 129 ελικόπτερα, 597 τανκς και 1.178 οχήματα.

Το ΝΑΤΟ εκτιμά ότι έως και 15.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την εισβολή της.  Ωστόσο, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι περισσότεροι από 1.300 στρατιώτες της είχαν πεθάνει.

Με πληροφορίες από: AΠΕ – ΜΠΕ / Sky News / Φωτογραφία αρχείου Reuters