Ουκρανία: Οι δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν 18 ρωσικά drones και 17 πυραύλους cruise

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε 18 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και 17 πυραύλους cruise που εκτοξεύθηκαν σε επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στην επικράτειά της στη διάρκεια της νύχτας.

Η Ρωσία εξαπέλυσε 24 drones στις περιφέρειες της Οδησσού και της Μικολάγιεφ στη νότια Ουκρανία στη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, διευκρινίζει η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας σε ανάρτησή της στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Από την άλλη, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα ανακοίνωσε πως τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) κοντά στην Μόσχα, στις περιφέρειες Μπέλγκοροντ και Βορόνεζ, καθώς και στην προσαρτηθείσα από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για καταρρίψεις ουκρανικών UAV σε διάφορα σημεία της Κριμαίας, σε περιοχές κοντά στην πρωτεύουσα Μόσχα – Ίστρα (δυτικά) και Ντομοντέντοβο (νότια), καθώς και στις περιφέρειες Μπέλγκοροντ και Βορόνεζ (νοτιοδυτικά), χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που αναχαιτίστηκαν ή τυχόν υλικές ζημιές που προκλήθηκαν.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες αρχείου Reuters