Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να αποκόψουν την ανατολική γραμμή ανεφοδιασμού στο Μπαχμούτ

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις της απέκρουσαν ρωσικές επιθέσεις σε δρόμο κοντά στην ανατολική πόλη Μπαχμούτ, εμποδίζοντας τη Μόσχα να αποκτήσει τον έλεγχο μιας σημαντικής ουκρανικής γραμμής ανεφοδιασμού.

Τα ρωσικά στρατεύματα δεν μπόρεσαν να καταλάβουν τον δρόμο που οδηγεί από την πόλη Τσασίβ Γιάρ στο Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος των ουκρανικών δυνάμεων.

«Τα ρωσικά στρατεύματα δεν μπόρεσαν να ‘κόψουν’ τον δρόμο που χρησιμοποιείται για τον ανεφοδιασμό των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο ουκρανικός στρατός στο Μπαχμούτ είναι εφοδιασμένος με όλα τα απαραίτητα», είπε ο εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε επίσης ότι το Μπαχμούτ παραμένει ένα από τα κύρια σημεία εστίασης των ρωσικών επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων πυροβολικού και των επιθέσεων πεζικού. Νωρίτερα σήμερα, οι ρωσικές δυνάμεις υποστήριξαν ότι πήραν τον έλεγχο του Blahodatne, ένα μικρό χωριό ακριβώς βόρεια του Μπαχμούτ.

Τα ουκρανικά στρατεύματα, ο ρωσικός στρατός και οι μισθοφόροι της Wagner έχουν «εγκλωβιστεί» εδώ και μήνες σε μια σκληρή μάχη φθοράς στην περιοχή του Μπαχμούτ.

Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαήλο Ποντολιάκ, είπε ότι χρειάζονται περισσότερα όπλα για να αποκρούσουν τις δυνάμεις της Μόσχας, καθώς η Ρωσία είχε εντείνει τις επιθέσεις.

«Ο συστηματικός βομβαρδισμός πόλεων της πρώτης γραμμής, η συσσώρευση πυρομαχικών, η αναδιάταξη στρατευμάτων, η πρόσθετη αναγκαστική κινητοποίηση σίγουρα δεν υποδηλώνουν την ετοιμότητα της Ρωσίας για ειρήνη», έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Αυτά είναι άμεσες ενδείξεις σημαντικής κλιμάκωσης. Επομένως, όπλα, όπλα και περισσότερα όπλα για την Ουκρανία», πρόσθεσε.

Πηγή: Reuters / Φωτογραφία αρχείου Reuters