Ουκρανία: Πάνω από 1.000.000 οι απώλειες των Ρώσων – Ζελένσκι: «Το τίμημα του Πούτιν για τις άρρωστες γεωπολιτικές φαντασιώσεις του»

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας οι απώλειες των Ρώσων στρατιωτών έφτασαν σήμερα τις 1.000.340.

Κουρσκ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι απώλειες των Ρώσων στρατιωτών – νεκροί και τραυματίες – στον πόλεμο που ξεκίνησε με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, ξεπέρασαν σήμερα 12/6/2025 το ένα εκατομμύριο, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Σήμερα, στον τέταρτο χρόνο του πλήρους πολέμου της Ρωσίας, ο στρατός μας έχει καταγράψει πάνω από ένα εκατομμύριο ρωσικές απώλειες – νεκρούς και τραυματίες. Αυτό είναι το τίμημα που είναι διατεθειμένος να πληρώσει ο Πούτιν για τις άρρωστες γεωπολιτικές φαντασιώσεις του. Και παρόλα αυτά, αρνείται να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο», ανέφερε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ