Ουκρανία: «Ρωσικά στρατεύματα αποχωρούν από τις πόλεις απέναντι από τη Χερσώνα»

Ορισμένα ρωσικά στρατεύματα αποσύρονται σταδιακά από τις πόλεις που βρίσκονται στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου στην Χερσώνα, υποστηρίζει ο στρατός στην Ουκρανία.

Δεν δόθηκαν πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την κίνηση των ρωσικών στρατευμάτων, ενώ δεν αναφέρθηκε εάν τα στρατεύματα της Ουκρανίας, τα οποία βρίσκονται προς το παρόν στην πόλη της Χερσώνας (δυτική όχθη), έχουν περάσει στην αντίπερα (ανατολική) όχθη του ποταμού.

«Παρατηρείται μείωση του αριθμού των Ρώσων στρατιωτών και του στρατιωτικού εξοπλισμού στον οικισμό Oleshky», δήλωσε ο στρατός, αναφερόμενος στην πόλη απέναντι από την Χερσώνα, στην άκρη μιας κατεστραμμένης γέφυρας στον Δνείπερο.

«Τα εχθρικά στρατεύματα αποσύρθηκαν από ορισμένους οικισμούς της περιφέρειας της Χερσώνας και διασκορπίστηκαν σε δασικές λωρίδες κατά μήκος του τμήματος του αυτοκινητόδρομου Oleshky – Hola Prystan», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ουκρανικού στρατού, αναφερόμενος σε ένα τμήμα δρόμου 25 χιλιομέτρων μέσα από διάσπαρτες παραποτάμιες πόλεις στη νότια Ουκρανία.

Ανέφερε ότι τα περισσότερα από τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή είναι έφεδροι που κινητοποιήθηκαν πρόσφατα, υποδηλώνοντας ότι τα καλύτερα εκπαιδευμένα επαγγελματικά στρατεύματα της Μόσχας είχαν ήδη εγκαταλείψει την περιοχή.

Η Ρωσία έχει ήδη πει στους πολίτες να εγκαταλείψουν τις πόλεις σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από τον ποταμό και απέσυρε την πολιτική διοίκηση από την πόλη Nova Kakhovska. Ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν ανακοινώσει τον προηγούμενο μήνα ότι η Ρωσία απέσυρε μέρος του πυροβολικού που ήταν κοντά στον ποταμό σε ασφαλέστερες θέσεις πιο μακριά, αλλά μέχρι τώρα δεν είχε γίνει αναφορά ότι οι ρωσικές δυνάμεις εγκαταλείπουν τις πόλεις.

Πηγή: Reuters