Ουκρανία: Ρωσική μονάδα αρνείται να συνεχίσει τις επιχειρήσεις στο Χάρκοβο μετά από μεγάλες απώλειες

Το προσωπικό μιας Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας από το 1ο Σώμα Στρατού των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων αρνήθηκε να συνεχίσει να συμμετέχει στον πόλεμο στην Ουκρανία αφού υπέστη απώλειες κατά τη διάρκεια μαχών με τις ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή του Χαρκόβου, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Facebook.

Το Γενικό Επιτελείο σημειώνει ότι υπήρξαν αναφορές για μονάδες των προσωρινά κατεχόμενων περιοχών των περιφερειών Ντόνετσκ και Λουχάνσκ που αρνούνται να συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες.

Στο μέτωπο του Σεβεροντονέτσκ, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις ανεπιτυχείς προσπάθειές τους να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο της πόλης, ενώ οι σκληρές μάχες συνεχίζονται.

Στα μέτωπα του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις απέκρουσαν 7 ρωσικές επιθέσεις στις 9 Ιουνίου και κατέστρεψαν 10 ρωσικά άρματα μάχης, 7 συστήματα πυροβολικού, 4 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 3 ειδικά τεθωρακισμένα οχήματα, 4 οχήματα και μια αποθήκη πυρομαχικών. Οι ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν 5 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Orlan-10.

Ένας κυβερνήτης στην Ουκρανία γνωστοποίησε σήμερα ότι η χώρα του πραγματοποίησε την 11η ανταλλαγή κρατουμένων με τη Ρωσία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στα τέλη Φεβρουαρίου, ανταλλάσσοντας τέσσερις Ρώσους αιχμαλώτους με πέντε Ουκρανούς.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μικολάιφ, ο Βιτάλι Κιμ, έγραψε στο Telegram ότι ένας από τους Ουκρανούς που απελευθερώθηκαν ήταν ένας κάτοικος χωριού, ο Όλεχ Πιλιπένκο, για τον οποίο ο Κιμ είπε ότι «απήχθη» από τις ρωσικές δυνάμεις στις 10 Μαρτίου.

Πηγή: Ukrainska Pravda / Φωτογραφία αρχείου Reuters